Eerste tekenen zichtbaar van overname Tele Atlas

De route-informatie die Tomtom-gebruikers via het Mapshare-systeem aan Tomtom doorgeven, zal nog dit jaar in de kaarten van Tele Atlas verwerkt worden. Dat is een gevolg van de overname van Tele Atlas door Tomtom.

Nu de overname van Tele Atlas door Tomtom rond is, hebben de twee bedrijven een uitwisseling van gegevens aangekondigd: Tele Atlas gaat de Mapshare-data van Tomtom gebruiken. Gebruikers van Tomtom-navigatieapparatuur kunnen met dit systeem sinds een jaar kaarten corrigeren en de wijzigingen aan Tomtom melden. Na controle worden de wijzigingen onder gebruikers van Tomtom verspreid. Kaartleverancier Tele Atlas zal de aanvullingen en wijzigingen van Tomtom-gebruikers na controle ook aanbieden aan zijn overige klanten, waaronder Google. Ook Tele Atlas biedt derden sinds kort de mogelijkheid om kaartgegevens aan te passen, maar daarvoor kan alleen een webinterface gebruikt worden.

Verder heeft Tele Atlas tijdens de Communicasia 2008-beurs laten weten dat het in Taiwan en Singapore zogenoemde Mobile Mapping Vans gaat inzetten. De busjes zijn uitgerust met camera’s met een zichtveld van 360 graden en lasersensoren om data over het wegennet te verzamelen. Ook worden foto’s op straatniveau gemaakt, vergelijkbaar met Googles Streetview. Verder werkt Tele Atlas aan de integratie van driedimensionale gegevens, zoals modellen van markante gebouwen, in zijn kaarten.

Bron: Tweakers.net

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters