Eerste tekenen zichtbaar van overname Tele Atlas

De route-informatie die Tomtom-gebruikers via het Mapshare-systeem aan Tomtom doorgeven, zal nog dit jaar in de kaarten van Tele Atlas verwerkt worden. Dat is een gevolg van de overname van Tele Atlas door Tomtom.

Nu de overname van Tele Atlas door Tomtom rond is, hebben de twee bedrijven een uitwisseling van gegevens aangekondigd: Tele Atlas gaat de Mapshare-data van Tomtom gebruiken. Gebruikers van Tomtom-navigatieapparatuur kunnen met dit systeem sinds een jaar kaarten corrigeren en de wijzigingen aan Tomtom melden. Na controle worden de wijzigingen onder gebruikers van Tomtom verspreid. Kaartleverancier Tele Atlas zal de aanvullingen en wijzigingen van Tomtom-gebruikers na controle ook aanbieden aan zijn overige klanten, waaronder Google. Ook Tele Atlas biedt derden sinds kort de mogelijkheid om kaartgegevens aan te passen, maar daarvoor kan alleen een webinterface gebruikt worden.

Verder heeft Tele Atlas tijdens de Communicasia 2008-beurs laten weten dat het in Taiwan en Singapore zogenoemde Mobile Mapping Vans gaat inzetten. De busjes zijn uitgerust met camera’s met een zichtveld van 360 graden en lasersensoren om data over het wegennet te verzamelen. Ook worden foto’s op straatniveau gemaakt, vergelijkbaar met Googles Streetview. Verder werkt Tele Atlas aan de integratie van driedimensionale gegevens, zoals modellen van markante gebouwen, in zijn kaarten.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters