Eerste Tizen-smartphone Samsung nu eindelijk te koop

Samsung heeft de Z1 eindelijk in de verkoop gedaan. De Tizen-smartphone is vanaf vandaag te koop in India, voor omgerekend maar 78 euro. Het is de eerste Tizen-telefoon die te koop is.

Samsung Z1

Dit meldt Samsung op zijn website. Tizen is het eigen besturingssysteem van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Hiermee wil Samsung minder afhankelijk zijn van Android. Samsung werkt al jaren aan Tizen, maar de release van de Z1 is al meerdere keren uitgesteld.

Nu is de Z1 dan toch eindelijk te koop, voor niet al te veel geld. Voor 78 euro krijgen de Indiërs een smartphone met een 1,2 GHz-dualcoreprocessor. Het scherm heeft een WVGA-resolutie van 480×840 pixels en een formaat van 4 inch. In de smartphone zit 768MB ram en 4GB uitbreidbaar geheugen.

De Samsung Z1 draait op Tizen 2.3. Foto’s schiet de smartphone in 3,1 en 0,3 megapixel. Hij beschikt over de ultra power saving-modus, die de Note 4 en S5 ook hebben. De smartphone weegt 112 gram en meet 120,4 bij 63,2 millimeter. Hij is 9,7 millimeter dik. De batterij heeft weinig inhoud: 1500 mAh.

Mensen die de Samsung Z1 kopen krijgen een half jaar lang maandelijks 500MB gratis data. Het is nog onbekend of de Samsung Z1 ook buiten India in de verkoop wordt gedaan. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft dus lang gewacht met de release van de eerste Tizen-smartphone.

Dit komt vooral omdat het app-aanbod voor Tizen beperkt is. Geen kip heeft nu nog een Tizen-telefoon, dus heeft het voor ontwikkelaars nog geen zin om Tizen-apps te maken. En omdat er nog geen apps zijn, willen waarschijnlijk niet veel mensen een Tizen-telefoon nemen. Samsung hoopt die vicieuze cirkel met de Z1 nu te doorbreken.

Samsung Z1 
Eerste Tizen-smartphone Samsung nu eindelijk te koop z13 
Eerste Tizen-smartphone Samsung nu eindelijk te koop z16 
Samsung Z1 
Eerste Tizen-smartphone Samsung nu eindelijk te koop z14 
Eerste Tizen-smartphone Samsung nu eindelijk te koop z15 </figure>

Eerste Tizen-smartphone Samsung nu eindelijk te koop z17 
Eerste Tizen-smartphone Samsung nu eindelijk te koop z19 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    De eerste youtube handson laten een indrukwekkende prestatie zien van Samsung.
    Het OS lijkt inderdaad 'lightweight' en zelfs op deze minimale specs lijkt Tizen goed te presteren. De Z1 ziet er werkelijk leuk en vooraf zou ik de prijs minstens op het dubbele zo niet hoger hebben geschat.
    Android apps schijnen met enige moeite "gewoon" te draaien. Wellicht importeer ik er voor de heb eentje zodra ze beschikbaar zijn.

Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Niet elke iPhone X is even snel: heb jij de snellere hardware? lees verder

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters