Eerste Ubuntu-smartphones komen in oktober al uit

De topman van Ubuntu heeft bekend gemaakt dat de eerste smartphones met het nieuwe OS vanaf oktober verkrijgbaar zullen zijn. Eerder liet Ubuntu weten dat het nog minstens een jaar ging duren alvorens de eerste smartphones verkrijgbaar zullen worden.

Begin januari liet Ubuntu haar nieuwe smartphone OS zien genaamd Ubuntu Phone OS. Het bedrijf wist toen te melden dat de eerste smartphones op basis van het nieuwe OS pas 2014 op de markt zullen gaan komen. Inmiddels lijkt Ubuntu een stuk voortvarender te zijn in het ontwikkelen van nieuwe telefoons en diens OS. In een interview met The New York Times laat de topman van Ubuntu, Mark Shuttleworth, weten dat de eerste telefoons al in oktober klaar zullen zijn.

Ubuntu is van plan om diens smartphones in twee grote markten weg te gaan zetten, al laat de CEO in het midden welke twee markten dat zullen gaan worden. De verwachting is dat dit met namen in Azië zal gaan gebeuren aangezien dat de grootste groei momenteel is. Daarnaast lijkt ook de VS een belangrijke markt te zijn voor Ubuntu, al wilde de topman niet bevestigen dat de toestellen ook daadwerkelijk in oktober daar beschikbaar zullen zijn. Wel liet hij doorschemeren dat er veel interesse van providers is wereldwijd. Dit zou komen doordat de providers zich gegijzeld voelen door Android en iOS.

De topman liet niet los hoeveel smartphones op basis van het nieuwe OS de markt zullen gaan bereiken dit jaar. Ook is nog onduidelijk welke OEM’s handsets gaan produceren op basis van Ubuntu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters