Eerste Ubuntu-smartphones komen in oktober al uit

De topman van Ubuntu heeft bekend gemaakt dat de eerste smartphones met het nieuwe OS vanaf oktober verkrijgbaar zullen zijn. Eerder liet Ubuntu weten dat het nog minstens een jaar ging duren alvorens de eerste smartphones verkrijgbaar zullen worden.

Begin januari liet Ubuntu haar nieuwe smartphone OS zien genaamd Ubuntu Phone OS. Het bedrijf wist toen te melden dat de eerste smartphones op basis van het nieuwe OS pas 2014 op de markt zullen gaan komen. Inmiddels lijkt Ubuntu een stuk voortvarender te zijn in het ontwikkelen van nieuwe telefoons en diens OS. In een interview met The New York Times laat de topman van Ubuntu, Mark Shuttleworth, weten dat de eerste telefoons al in oktober klaar zullen zijn.

Ubuntu is van plan om diens smartphones in twee grote markten weg te gaan zetten, al laat de CEO in het midden welke twee markten dat zullen gaan worden. De verwachting is dat dit met namen in Azië zal gaan gebeuren aangezien dat de grootste groei momenteel is. Daarnaast lijkt ook de VS een belangrijke markt te zijn voor Ubuntu, al wilde de topman niet bevestigen dat de toestellen ook daadwerkelijk in oktober daar beschikbaar zullen zijn. Wel liet hij doorschemeren dat er veel interesse van providers is wereldwijd. Dit zou komen doordat de providers zich gegijzeld voelen door Android en iOS.

De topman liet niet los hoeveel smartphones op basis van het nieuwe OS de markt zullen gaan bereiken dit jaar. Ook is nog onduidelijk welke OEM’s handsets gaan produceren op basis van Ubuntu.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters