Eerste Virtual Reality bioscoop ter wereld staat in Amsterdam

Sinds gisteren is er in het hart van Amsterdam een Virtual Reality bioscoop geopend. Vijftig mensen kunnen er in de bioscoop een tiental Virtual Reality films zien. Jim Samhoud van &samhoud media is de initiatiefnemer van de bioscoop.

Van pop-up naar permanent

Een aantal maanden geleden was het ook Jim Samhoud die het concept van de pop-up virtual reality bioscoop naar Nederland haalde, dit was een groot succes te noemen en vandaar dat er is besloten om de bioscoop een permanente plek te geven in Amsterdam. Juist omdat VR de laatste tijd aan zo’n enorme opmars bezig is, is het leuk om te zien dat iedereen er op een laagdrempelige manier mee kennis kan maken.

Met je neus op een beeldscherm

Hoewel Virtual Reality zeker iets is dat langzaam maar zeker de kinderschoenen aan het ontgroeien is, is het nog lang niet op het niveau dat je misschien voor ogen hebt. De pixel dichtheid is gewoon nog te laag, waardoor je toch het effect hebt alsof je met je neus op een oude beeldbuis wordt gedrukt. Volgens de laatste voorspellingen gaat het nog ongeveer tot 2020 duren, voor we echt over ‘reality’ kunnen spreken. De beelddragers zijn dan volgens AMD op een niveau dat het oog geen verschil meer zal zien tussen de echte wereld en de virtuele wereld. Maar niet alles staat en valt met de kwaliteit van het beeldscherm, ook de gevoeligheid van de sensoren die beweging registreren is belangrijk. Hoe sneller deze beweging registreren, hoe meer je het idee krijgt dat je daadwerkelijk in de wereld staat die aan je gepresenteerd wordt.

Elke telefoonfabrikant is druk aan het experimenteren met virtual reality en de resultaten daarvan verschillen behoorlijk. Momenteel doet de HTC het met de Vive behoorlijk goed en Samsung’s Gear VR is ook onverminderd populair en wordt nu zelfs bij een pre-order van de Samsung Galaxy S7 cadeau gedaan. LG blijft momenteel een beetje achter op VR vlak.

 

Meer in de Telewiki

Aankomende zondag gaan we in de Telewiki het uitgebreid over Virtual Reality hebben en zullen dan ook zeker deze bioscoop gaan bespreken!

De biscoop is van woensdag tot en met zondag te bezoeken en tickets kun je hier krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters