Eigenlijk willen Amerikanen geen iPad, maar een Windows-tablet

Een nieuw onderzoek meldt dat 42 procent van de Amerikanen liever een tablet met Windows heeft dan een iPad. De Apple-tablet is maar bij 27 procent het populairst, en twintig procent gaat voor een Androidtablet. Negen procent wil het liefst een BlackBerry PlayBook.

Windows 8 tablet Samsung

Het probleem met die Windowstablets is dat ze er wel zijn, maar Windows 7 is niet geoptimaliseerd voor gebruik op de platte apparaten. De ondersteuning voor deze nieuwe hardware komt pas met de introductie van Windows 8, ergens volgend jaar.

De studie is gedaan door de Boston Consulting Group. Er zijn ook resultaten uit China. De Chinezen gaan wel voor de iPad, althans 34 procent kiest voor die tablet. Maar Microsoft is ook daar het populairst en Android komt op de derde plaats, terwijl de PlayBook niet verder komt dan twee procent.

Als de resultaten van het onderzoek kloppen, betekent dit dat Microsoft een flink aantal potentiƫle tabletbezitters kan verleiden om een Windowstablet te nemen in plaats van een iPad. De studie van het bureau komt echter niet overeen met de verkoopcijfers in de echte wereld, waar de iPad volstrekt domineert, Android op de tweede plek komt en Windows bijna onzichtbaar is. Na de presentatie van de eerste iPad had Apple er slechts negen maanden voor nodig om net zoveel tablets te verkopen als er de acht jaar daarvoor met het Windowsplatform waren verkocht. Er worden nu per kwartaal bijna tien miljoen iPads verkocht, terwijl de Windows 7-tablets slechts enkele honderdduizenden exemplaren halen in dezelfde periode. Dat zal waarschijnlijk te maken hebben met het gebrek aan goede ondersteuning voor aanraking van het beeldscherm, de beroerde accuduur en de hoge prijzen vergeleken met de iPads.

Bron: Electronista

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters