Einde exclusiviteit iPhone leidt tot hogere verkopen

In Frankrijk is onlangs de exclusiviteit op de iPhone van Orange Frankrijk afgelopen en hebben andere providers het toestel ook in hun assortiment gekregen. Dit heeft gezorgd voor een fikse stijging van de verkopen van het toestel.

iPhone 3GS

De iPhone is bijna overal slechts met één provider verkrijgbaar, in Nederland met T-Mobile en in Frankrijk tot voor kort met Orange. Nu de deal in Frankrijk is afgelopen en de iPhone in dat land ook wordt aangeboden door Bouygues Telecom en SFR, zijn de verkopen van het toestel meteen de lucht in geschoten. Het waarde-marktaandeel van Apple in Frankrijk steeg van 21% naar 32%, hoewel dat niet alleen veroorzaakt is door de beëindiging van de exclusiviteit, maar ook door de introductie van de nieuwste versie van de iPhone, de iPhone 3GS.

Niet alleen in Frankrijk, maar bijvoorbeeld ook in Engeland is de exclusiviteit van het toestel sinds kort ten einde, in Engeland mag het toestel nu niet slechts met O2 verkocht worden, maar ook met Orange. Hoewel de eerste cijfers van Orange positief zijn, het toestel werd 30.000 keer verkocht op de eerste dag, is de precieze impact van de wijdere verkrijgbaarheid van het toestel op de Engelse markt nog niet bekend. Analist Neil Mawston van Strategy Analytics wist er het volgende over te zeggen: “Exclusivity in France ended in April. Our numbers show that shelf share tripled and market share doubled quarter on quarter. Given that the U.K. market is pretty similar and the brand strong there, yes, you can extrapolate that.”

Bron: UberGizmo

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters