iOS en Android blijven over: Windows Phone 8.1 gaat met pensioen

Vandaag markeert het einde van het Windows Phone 8.1 tijdperk. Na drie jaar trouwe dienst stopt Microsoft officieel met de ondersteuning van het mobiele besturingssysteem. Wie nog door wil gaan met Windows zal moeten overstappen op Windows 10 Mobile. Voor sommige toestellen is dit echter niet mogelijk en breekt een tijd aan zonder ondersteuning, totdat het toestel het uiteindelijk begeeft. 

Na einde Windows Phone 8.1 krijgt Windows 10 Mobile het moeilijk

Volgens velen bestaan er eigenlijk ook maar twee besturingssystemen voor smartphones: Android en iOS. De rest zou van tijdelijke duur zijn en op grote schaal niet echt meetellen. Naast de twee bekende mobiele besturingssystemen hebben we op het moment natuurlijk ook nog Windows 10 Mobile. Het lijkt echter niet waarschijnlijk dat Microsoft het systeem populair genoeg zal kunnen krijgen om rendabel te blijven. Uit onderzoek cijfers zouden zelfs maar 20% van de Windows smartphones draaien op Windows 10 Mobile. En als Microsoft er al voor kiest Windows Phone 8.1 de das om te doen, terwijl 80% van de Windows telefoons hierop draaien, ziet het er somber uit Voor Windows 10 Mobile. Het zou kunnen dat het besturingssysteem zijn tijd tot November 2018 uitzit, wanneer officieel de ondersteuning hiervoor ook stopt.

Windows Phone toestellen

Alleen voormalige CEO geloofde in Windows Phone

Waar voormalig Microsoft CEO Steve Ballmer heilig leek te geloven in Windows Phone en eigen Microsoft toestellen, lijkt de rest van de wereld een andere mening te hebben. Onder Ballmer kocht het bedrijf in 2013 Nokia’s Devices and Services afdeling op en een korte tijd leek het erop dat het inderdaad wat zou worden. De hoop was echter van korte duur en in februari 2014 vertrok Ballmer naar andere oorden. Opvolger Satya Nadella deelde duidelijk niet de visie van Ballmer en in de jaren na Nadella’s aanstelling werden bijna alle aanwinsten, die Ballmer had vergaard, weer verkocht of stopgezet.

Ballmer met Windows Phone 8.1

Toch nieuw Microsoft toestel?

Recentelijk zijn echter berichten opgedoken, welke lijken te hinten naar een nieuwe poging van Microsoft om de mobiele industrie groots binnen te dringen. Microsoft zou namelijk bezig zijn met een nieuw mobiel apparaat met augmented en virtual reality mogelijkheden.

De berichten geven zelf echter ook aan dat het niet perse om een smartphone hoeft te gaan. Het bedrijf zou ook bezig kunnen zijn met een wearable of tablet. De toekomst zal leren wat Microsoft nu weer aan het bekokstoven is. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Nadella opeens wel van gedachten is veranderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters