Einde recessie voor mobiele telefoon markt

De mobiele telefoon industrie kondigt het einde van de recessie in hun segment van de markt aan. Deze verwachtingen zijn gebaseerd op de cijfers van een uitstekend laatste kwartaal in 2009 en een verwachte substantiële groei voor smartphones in 2010, aldus iSuppli.

stijgende verkoop

Het jaarcijfer van aantal verscheepte mobiele telefoons in het jaar 2009 loopt met 1,15 miljard stuks flink achter op het aantal verscheepte stuks in 2008 waarin 1,2 miljard handsets werden verscheept. Toch laat het laatste kwartaal van 2009 een duidelijke stijging zien ten opzichte van het kwartaal daarvoor, de stijging bedraagt 15,5%. In het derde kwartaal van 2009 werden er in totaal 290 miljoen telefoons verscheept tegenover 335 miljoen stuks in het vierde kwartaal.

“Gezien het herstel van de markt in het laatste kwartaal van 2009, en het feit dat de werelddelen Europa, Latijns Amerika en het Midden-Oosten en Afrika het uitzonderlijk goed doen tijdens deze periode, kan officieel worden gezegd dat de recessie voor mobiele telefonie markt voorbij is”, zegt Tina Teng, senior analist voor wireless systems bij iSuppli. “De verwachte groei van 11,3% op het aantal te verschepen mobiele telefoons, dus 1,3 miljard stuks in 2010, versterkt het standpunt dat de mobiele telefoon industrie uit de recessie is gekomen”. Alleen al de smartphones gaan een groei doormaken van 35,5 procent in 2010.

voorspelling van aantal verscheepte handsets

 

De bovenstaande figuur laat de voorspelling zien van iSuppli voor het aantal wereldwijd verscheepte mobiele telefoons voor de periode van 2008 tot 2014.

Van de in totaal 335 miljoen verscheepte mobiele telefoons, in het vierde kwartaal van 2009, was 77 procent in de handden van de vijf grootste spelers op de markt.

Nokia blijft leider op de markt van mobiele telefoon toestellen, met 126,9 miljoen handsets hebben ze 37,9 procent van het marktaandeel in handen. Op de tweede plek staat Samsung met 20,6 procent marktaandeel. Op de derde plek staat LG Electronics met een aandeel van 10,1%, gevolgt door Sony Ericsson met 4,4 procent marktaandeel. De laatste plek in de top vijf is voor de Chinese fabrikant ZTE, deze heeft een groei doorgemaakt van 77 procent en is met 4,0 procent marktaandeel geeindigt in de top vijf.

Een andere Chinese fabrikant maakte een nog grotere groei door van 82,4 procent in 1 kwartaal, en eindigde daarmee op de zevende plek. De twee Chinese fabrikanten ZTE, Huawei zijn een indicatie op een sterk dynamische opkomende mobiele telefonie markt.

Bron: Cellular-news

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters