Eindhoven ontvangt klachten via iPhone

De gemeente Eindhoven is begonnen met een experiment waarmee burgers hun ergernissen kunnen melden via een applicatie op hun iPhone. De applicatie is vanaf vandaag gratis te downloaden, ook andere smartphones gebruikers kunnen binnenkort gratis een applicatie geschikt voor hun toestel downloaden.

Straatvuil

Vanaf vandaag kunnen burgers met irritaties die te maken hebben met openbare ruimte in de gemeente Eindhoven dit melden via een applicatie op hun iPhone. De gebruikers van de app wordt gevraagd of ze foto willen maken van bijvoorbeeld grafitti, straatvuil of los liggende stoeptegels. De foto word vervolgens door de applicatie verzonden naar de gemeente samen met de exacte satelliet gegevens van de plek. De mensen die een klacht hebben verstuurd worden vervolgens via een speciaal ontwikkeld systeem op de hoogte gehouden van de oplossing.

De gemeente eindhoven gaat het nieuw ontwikkelde systeem een jaar lang uitproberen. De Eindhovense wethouder Mary Fiers is opgetogen met deze primeur: “Het scheelt ons veel administratie, maar het belangrijkste is dat we de afhandeling makkelijk kunnen terugkoppelen aan de tipgever.”

De applicatie is tot nu toe alleen te gebruiken via de iPhone, maar op korte termijn zullen ook gebruikers van andere smartphones gebruik kunnen maken van het nieuwe meld systeem, aldus directeur Jens Steensma van ontwikkelaar Yucat.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters