Eindhoven ontvangt klachten via iPhone

De gemeente Eindhoven is begonnen met een experiment waarmee burgers hun ergernissen kunnen melden via een applicatie op hun iPhone. De applicatie is vanaf vandaag gratis te downloaden, ook andere smartphones gebruikers kunnen binnenkort gratis een applicatie geschikt voor hun toestel downloaden.

Straatvuil

Vanaf vandaag kunnen burgers met irritaties die te maken hebben met openbare ruimte in de gemeente Eindhoven dit melden via een applicatie op hun iPhone. De gebruikers van de app wordt gevraagd of ze foto willen maken van bijvoorbeeld grafitti, straatvuil of los liggende stoeptegels. De foto word vervolgens door de applicatie verzonden naar de gemeente samen met de exacte satelliet gegevens van de plek. De mensen die een klacht hebben verstuurd worden vervolgens via een speciaal ontwikkeld systeem op de hoogte gehouden van de oplossing.

De gemeente eindhoven gaat het nieuw ontwikkelde systeem een jaar lang uitproberen. De Eindhovense wethouder Mary Fiers is opgetogen met deze primeur: “Het scheelt ons veel administratie, maar het belangrijkste is dat we de afhandeling makkelijk kunnen terugkoppelen aan de tipgever.”

De applicatie is tot nu toe alleen te gebruiken via de iPhone, maar op korte termijn zullen ook gebruikers van andere smartphones gebruik kunnen maken van het nieuwe meld systeem, aldus directeur Jens Steensma van ontwikkelaar Yucat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

    Dat zal meteen klachten regenen als er eerst alleen een applicatie is voor de iPhone, per slot heeft deze zo'n enorm marktaandeel. Oh jee, dit is niet waar. Waarom wil iedereen ons toch steeds doen geloven dat driekwart van Nederland een iPhone bezit.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters