Eindhoven ontvangt klachten via iPhone

De gemeente Eindhoven is begonnen met een experiment waarmee burgers hun ergernissen kunnen melden via een applicatie op hun iPhone. De applicatie is vanaf vandaag gratis te downloaden, ook andere smartphones gebruikers kunnen binnenkort gratis een applicatie geschikt voor hun toestel downloaden.

Straatvuil

Vanaf vandaag kunnen burgers met irritaties die te maken hebben met openbare ruimte in de gemeente Eindhoven dit melden via een applicatie op hun iPhone. De gebruikers van de app wordt gevraagd of ze foto willen maken van bijvoorbeeld grafitti, straatvuil of los liggende stoeptegels. De foto word vervolgens door de applicatie verzonden naar de gemeente samen met de exacte satelliet gegevens van de plek. De mensen die een klacht hebben verstuurd worden vervolgens via een speciaal ontwikkeld systeem op de hoogte gehouden van de oplossing.

De gemeente eindhoven gaat het nieuw ontwikkelde systeem een jaar lang uitproberen. De Eindhovense wethouder Mary Fiers is opgetogen met deze primeur: “Het scheelt ons veel administratie, maar het belangrijkste is dat we de afhandeling makkelijk kunnen terugkoppelen aan de tipgever.”

De applicatie is tot nu toe alleen te gebruiken via de iPhone, maar op korte termijn zullen ook gebruikers van andere smartphones gebruik kunnen maken van het nieuwe meld systeem, aldus directeur Jens Steensma van ontwikkelaar Yucat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

    Dat zal meteen klachten regenen als er eerst alleen een applicatie is voor de iPhone, per slot heeft deze zo'n enorm marktaandeel. Oh jee, dit is niet waar. Waarom wil iedereen ons toch steeds doen geloven dat driekwart van Nederland een iPhone bezit.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters