EISA Awards 2009-2010 uitgereikt

Zoals elk jaar zijn afgelopen 15 augustus de EISA Awards uitgereikt en daarbij zijn ook veel telefoons beloond. De European Imaging and Sound Association gaf dit jaar prijzen voor best music phone, best business phone, best camera phone, best smartphone en greenest phone.

De European Imaging and Sound Association is een van de toonaangevende associaties voor de beoordeling van consumentenelektronica en daar hoort ook elk jaar de uitreiking van de EISA Awards bij. Deze worden traditioneel op 15 augustus uitgereikt en dat was ook dit jaar het geval. De EISA gaf dit jaar awards voor telefoons in de categorieën European Music Phone, European Business Phone, European Camera Phone, European Smartphone en European Green Mobile Phone.

Sony Ericsson W995 AAP

De eerste categorie binnen de telefoons was European Music Phone 2009-2010, een categorie die vorig jaar geintroduceerd is. Voor de tweede keer op rij ging deze award naar Sony Ericsson, vorig jaar viel het merk in de prijzen met de W980i, nu is de Sony Ericsson W995 de gelukkige. Het toestel werd door de jury vooral geprezen om zijn gebruiksgemak. Ook de kick-stand kwam naar voren in de beoordeling als een handig hulpmiddel bij een goede kijkervaring op je telefoon.

Nokia E75 AAP

De tweede categorie, nieuw dit jaar, was European Business Phone 2009-2010. De prijs in deze categorie ging naar de grote titelverdediger in de categorie European Smartphone, Nokia. Deze producent wist de jury te overtuigen met een van de nieuwste toestellen in zijn E-Series, de Nokia E75. Dit toestel werd geprezen om zijn uitgebreide connectiviteit, makkelijke e-mailapplicatie en ook de robuuste bouwkwaliteit en lange batterijtijd vielen in goede handen bij de jury. Tot slot werd nog even het qwerty-toetsenbordje genoemd, dat het erg makkelijk maakt om relatief lange mails en andere berichten te sturen, ideaal voor de zakelijke gebruiker dus, volgens de EISA.

Samsung i8910 HD piano

De award in een categorie die we ook al van vorig jaar kenden, European Camera Phone 2009-2010, bleef ook bij zijn titelverdediger. Vorig jaar wist de Samsung G810 de jury te overtuigen met zijn optische zoom, dit jaar is het de Samsung i8910 HD die de award in de wacht sleepte voor Samsung. Het toestel werd niet alleen geprezen om zijn uitgebreide cameramogelijkheden en goede videorecorder, ook het gigantische amoled-scherm viel in de smaak bij de jury.

iPhone 3GS AAP

De felbegeerde award voor European Smartphone 2009-2010 ging naar de Apple iPhone 3GS. De voorganger van dit toestel was te laat om mee te dingen naar de award van vorig jaar waardoor de HTC Touch Diamond er met die award vandoor ging, maar dit jaar was Apple wel op tijd en werd de iPhone verkozen tot Best European Smartphone. De jury was van mening dat de vooruitgang ten opzichte van de iPhone 3G redelijk groot was hoewel dat anders lijkt en dat het genoeg was om een voorsprong te nemen op de concurrentie. Vooral de verbeterde ‘Smart functies’, knippen, plakken, kopiëren, mms en tethering en de verbeterde snelheid waren voor de jury voldoende grote verbeteringen om deze iPhone te kiezen als Best European Smartphone 2009-2010.

LG KM900 Arena AAP

Een laatste nieuwe categorie dit jaar was European Green Mobile Phone 2009-2010. Vreemd genoeg viel deze award niet in handen van een speciale ‘groene’ telefoon zoals de Samsung S3030 Eco, maar ging hij naar de LG KM900 Arena. Deze keuze kwam vooral doordat uit een analyse is gebleken dat het toestel uit goede materialen is vervaardigd en toch volledige functies biedt en niet onderdoet voor de rest van de markt op dat gebied. Dit vond de jury erg goed, zoals blijkt uit deze uitspraak: “De Arena combineert schoonheid en intelligentie en komt desondanks als echte ‘groene’ mobiele telefoon uit de bus.”

Hoewel we de LG Arena een beetje een aparte keuze vinden als groene telefoon, waren we het met de rest van de Awards goed eens, zoals is te lezen in onze reviews. Deze kun je vinden door in de bovenstaande tekst op de namen van de toestellen te klikken.

Bron: EISA

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters