EISA bekroont de Samsung Galaxy S II tot European Mobile Phone 2011

Zoals ieder jaar op 15 augustus heeft de EISA weer zijn awards uitgereikt, waarbij de Samsung Galaxy S II de belangrijkste prijs in de mobiele categorie binnensleepte. Andere prijswinnaars: de Acer Iconia Tab A500, de HTC ChaCha, de Sony Ericsson Xperia arc en de Sony Ericsson Xperia mini.

Samsung Galaxy S II EISADe belangrijkste twee categorieën, European Mobile Phone en European Smartphone, werden dit jaar samengevoegd. En opnieuw was het Samsung die hier in de prijzen viel. Vorig jaar haalde het Koreaanse merk de titel European Smartphone al binnen met de Samsung Galaxy S, dit jaar was het zijn opvolger die in de categorie, die nu European Mobile Phone heet, won. De Galaxy S II viel vooral op door zijn dunne behuizing, snelle processor, prachtige scherm en gebruiksvriendelijke TouchWiz-interface. Ook vond de jury het toestel buitengewoon compleet: “Met dit toestel krijgt u het gevoel dat alles binnen uw mogelijkheden ligt, of dat nu surfen op internet is, filmen in Full HD, het afspelen van allerlei mediabestanden, ‘gaming’ of het maken van digitale foto’s.”

Acer Iconia Tab A500 EISAEuropean Tablet was dit jaar verrassend genoeg niet de iPad 2, maar de Acer Iconia Tab A500. Vorig jaar was het nog de tablet van Apple die in de prijzen viel in deze relatief nieuwe categorie, maar nu is het stokje al overgenomen door een concurrent op het Android-platform. De Iconia Tab A500 biedt volgens de jury alle voordelen die een Android-tablet te bieden kan hebben en is ook het design van de tablet prijzenswaardig. Dat zou komen door het frame van geborsteld aluminium en de rechtlijnigheid van het ontwerp.

HTC Chacha EISAEuropean Social Media Phone van het jaar werd, hoe kan het ook anders, de HTC ChaCha. Deze telefoon is speciaal geoptimaliseerd voor sociale netwerken, met onder andere een qwerty-toetsenbord onder het scherm en een speciale Facebook-knop waarmee je allerlei zaken direct via Facebook kunt delen. Ook het design van de telefoon viel in de smaak: de jury betitelde de ChaCha zelfs als “elegant Android-kunstwerkje”. Tot slot was het de 5-megapixelcamera die de jury wel kon waarderen: “Dankzij de geïntegreerde 5MegaPixel camera wordt u de officiële reporter van uw sociale netwerk.”

Sony Ericsson Xperia arc EISAEuropean Camera Phone, een categorie die vorig jaar even overgeslagen was maar nu weer gewoon meedoet, is de Sony Ericsson Xperia arc. Dankzij zijn 8-megapixelcamera met Exmor R-technologie kun je volgens de jury ook met weinig licht gedetailleerde foto’s maken. Dat wordt prima gecombineerd met een mooi Bravia Mobile Display en een MicroHDMI-poort zodat je je foto’s en video’s ook goed kunt tonen. Daarnaast was de jury onder de indruk van het platte design, dat met een dikte van 8,7mm niet alleen mooi is, maar er ook voor zorgt dat het toestel makkelijk in je jas- of broekzak verdwijnt.

Sony Ericsson Xperia mini EISADe laatste winnaar, in de categorie European Green Smart Phone, was ook een Sony Ericsson. Volgens een analyse van recyclingbedrijf SIMS Mirec Recycling Solutions scoort de Sony Ericsson Xperia mini het beste als het gaat om chemische analyses. Ook bij het energieverbruik wint de Xperia mini het duidelijk van de directe concurrentie volgens de jury. Overigens is deze winst niet geheel onverwachts: de Xperia mini is ook door Sony Ericsson zelf bestempeld als een milieuvriendelijk toestel. Iets wat velen niet weten, is namelijk dat de telefoon in de GreenHeart-lijn van de producent valt.

Bron: Eisa

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters