EISA reikt telefoon-awards uit aan Samsung, LG en Sony Ericsson

De EISA heeft zoals elk jaar weer haar awards uitgereikt, waarbij uiteraard ook wat telefoons in de prijzen vielen. Dit jaar waren Samsung, LG en Sony Ericsson de gelukkigen. Ook Apple kreeg een award voor haar iPad.

De European Imaging and Sound Association heeft ook dit jaar weer half augustus haar awards uitgereikt. De jury hiervoor bestaat uit vertegenwoordigers van een aantal belangrijke media die over allerhande elektronica, waaronder mobiele telefoons publiceren. De EISA gaf dit jaar awards voor telefoons in de categorieën European Mobile Phone, European Smartphone, European Social Media Phone en European Green Mobile Phone. De categorieën European Buisiness Phone, European Music Phone en European Imaging Phone waren dit jaar niet aanwezig.

Samsung Galaxy S front AAP

De eerste en misschien wel belangrijkste categorie was die van European Smartphone 2010-2011. Deze ging dit jaar naar de Samsung i9000 Galaxy S. Volgens de jury was het 4″ Super amoled-scherm “een beleving opzich” en ook de prima connectiviteit van de Galaxy S kwamen ter sprake in het jury-oordeel. Hoewel we nog geen review van de Galaxy S voor je klaar hebben liggen, die overigens wel binnenkort zal komen, waren onze eerste ervaringen positief en kunnen we ons dan ook zeker vinden in het oordeel van de EISA.

Sony Ericsson Xperia X10 Mini piano

De award voor European Mobile Phone 2010-2011 ging opvallend genoeg ook naar een smartphone, namelijk de Sony Ericsson Xperia X10 Mini. Volgens de jury had het toestel niet alleen een klein en opvallend design, waar hij overigens al eens een design-award voor won, maar ook een complete featureset. Hoewel we het met deze constatering zeker eens zijn, iets dat je ook in onze review kunt lezen, vinden we de keuze voor een smartphone een beetje raar als European Mobile Phone van het jaar. Zeker omdat er al een speciale smartphone-award is, is deze keuze op z’n minst apart in onze ogen.

Samsung S8500 Wave Piano

De volgende award ging naar de Samsung S8500 Wave. Die kreeg de titel European Social Media Phone 2010-2011 opgeplakt. Volgens de jury is het nieuwe Bada-platform prima geschikt om al je sociale activiteiten bij te houden, wat in combinatie van de geavanceerde communicatiemogelijkheden van de Wave geen probleem zou moeten zijn. Ook de Samsung Apps-winkel van het toestel werd genoemd door de jury, hoewel de jury geen voordelen boven de Android Market of de App Store wist te vertellen. Ook de keuze van de Wave is in onze ogen een beetje vreemd omdat het toestel niet direct voordelen heeft ten opzichte van bijvoorbeeld de TouchFlo-apparaten van HTC qua social media, maar eerder nadelen met zijn Exchange-problemen. Dat neemt niet weg dat de Wave een prima toestel is, zoals uit onze review bleek.

LG GD510 Pop EISAOndanks pogingen van Sony Ericsson en Samsung om ‘groene’ telefoons te maken, was het opnieuw LG die de award voor European Green Mobile Phone toegekend kreeg. De LG GD510 Pop kreeg de titel European Green Mobile Phone 2010-2011 opgeplakt vanwege zijn kleine verpakking en gerecyclede materialen. Ook de beperkte energieconsumptie van het toestel wogen mee voor de jury van de EISA en wellicht dat het zonnepaneel dat voor de telefoon verkrijgbaar is ook de nodige puntjes wist te scoren.

Nieuw dit jaar was ook de Award voor European Tablet, die naar de Apple iPad ging.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters