Eisa verkiest HTC Diamond tot smartphone van het jaar

De European Image and Sound Assocation heeft de HTC Touch Diamond tot smartphone van het jaar gekozen. De belangrijkste concurrent, de iPhone 3G van Apple, was ten tijde van de jurering nog niet beschikbaar.

De Touch Diamond van HTC won vanwege de ‘slick looks and perfomance’, schrijft de Eisa op de eigen website. “Hij is mooi en hij werkt goed”, vat Han Amôt, vice-voorzitter van Eisa, het juryoordeel samen. “Bovendien heeft hij goede verbindingen en dat is belangrijk bij de beoordeling.” Daarbij doelt Amôt onder meer op de goede ontvangst van umts met de smartphone.

De iPhone 3G deed niet mee aan de verkiezing, vertelt Amôt. “Wij hadden de iPhone er graag bij gehad, want het is voor veel mensen dé gadget van het jaar. Wij hebben ook herhaaldelijk aan Apple gevraagd om de iPhone te mogen testen, maar ze wilden de smartphone niet voor de release opsturen. De iPhone was daarom nog niet beschikbaar toen we de test uitvoerden.”

De iPhone was kansrijk geweest, maar het was geen uitgemaakte zaak geweest. “Er kleven wel wat nadelen aan de iPhone, zoals de vermeend slechte 3g-ontvangst. Daardoor waren de kansen voor Apple geslonken. Op gebruiksvriendelijkheid had de iPhone wel gewonnen. Ik durf niet te zeggen welke telefoon smartphone van het jaar was geworden.”

De Eisa geeft elk jaar awards voor de beste consumentenelectronica. De elektronica is ingedeeld in tientallen categorieën, waaronder sinds 2005 ook de mediatelefoon van het jaar. Sinds dit jaar is de naam van die categorie gewijzigd in smartphone van het jaar. Het is voor het eerste dat Nokia de award in deze categorie niet in de wacht sleept: de prijs werd eerder door achtereenvolgens de N90, de N93 en vorig jaar de N95 gewonnen.

Diamond_group_1024x768 

Bron: Tweakers

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters