Nieuwe VanMoof Electrified S-fiets komt met eigen app en GPS

De Nederlandse fietsenmaker VanMoof heeft een nieuwe fiets met app ontwikkeld. De nieuwe Electrified S-fiets heeft een ingebouwde batterij en is een electrische fiets die via een nieuwe app bediend kan worden. Ook is de fiets voorzien van GPS zodat je je fiets altijd terug kunt vinden als hij kwijt is.

Electrified S van top tot teen elektrisch

Deze nieuwe elektrische fiets is vanaf 5 april te bestellen en nu al te pre-orderen. Hij kost nu net geen 2000 euro en gaat over een tijdje 3000 euro kosten. Hij komt in drie kleuren uit, zo belooft VanMoof. Om je fiets te openen heb je normaal een sleutel nodig, maar voor deze Electrified S heb je dat niet nodig. Je kan je fietsslot openen door gebruik te maken van je app of je bluetooth-slot. Dit slot is geïntegreerd in het frame van de fiets.

GPS tracking

VANMOOFEen andere feature wat deze VanMoof fiets heeft is een GPS-ontvanger die contact maakt met het netwerk van Vodafone. Hiervoor is een sim-kaart ingebouwd in de fiets waardoor de GPS-locatie van de fiets altijd kan worden opgevraagd. Voor deze service betaal je geen maandelijkse kosten. Zo kan je dus altijd je fiets terugvinden als deze gestolen is of na een zware avond stappen. Het bedrijf heeft drie fietsen laten stelen en alle drie zijn ze weer teruggevonden door de ingebouwde GPS en de app.

VanMoof is nog een andere samenwerking aangegaan met Spinlister. Hierdoor kunnen fietsen makkelijk gedeeld worden. Deze stadsfietsen maken ook gebruik van bluetooth en GPS. Hierdoor heb je geen vaste verhuurplek meer nodig om de fietsen op te halen of te brengen; via de Spinlister app kan je zien waar de fiets geparkeerd staat en door bluetooth of de app kan je het slot van de fiets openen. De tijdrovende communicatie met de verhuurder wordt overbodig en hoef je niet opzoek te gaan naar plek waar je een fiets kan huren.

Fietscultuur beïnvloeden VANMOOF

De Nederlandse fietsenmaker gelooft dat functioneel ontwerp gecombineerd met technologie de fietscultuur wereldwijd kan beïnvloeden. Om deze reden werken zij samen op het gebied van technologie met internationale partners zoals ABUS, Philips en Vodafone.

VanMoof Electrified S-fiets

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters