Elektronica-effectenbeurs Nasdaq verwijdert RIM en EA uit index

De effectenbeurs voor elektronicabedrijven Nasdaq heeft zowel BlackBerrymaker RIM als gameproducent Electronic Arts uit de index gegooid. Die index bevat de aandelen van de honderd meest toonaangevende elektronicaproducenten. RIM en EA worden daar niet meer toe gerekend.

BlackBerry Torch 9810

Pijnlijk nieuws dus voor deze bedrijven, vooral voor RIM die met BlackBerry 10 volgende maand een stuk van zijn verloren marktaandeel probeert terug te winnen.

Vanaf 24 december zullen de aandelen RIM en EA niet meer in het rijtje van honderd belangrijkste elektronicabedrijven voorkomen. Een rij waarin wel technologie-giganten als Apple, Facebook en Google een plek hebben. ”Namen die de nieuwe economie vooruit leiden”, omschrijft Nasdaq de keuze.

De honderd belangrijkste elektronicabedrijven moeten gezamenlijk een biljoen dollar aan beurswaarde hebben. Door de minder belangrijke bedrijven er van tijd tot tijd bij een opschoningsactie uit te kieperen, blijft Nasdaq dat doel trouw.

Behalve RIM en EA vinden we in het rijtje geschrapte bedrijven ook Flextronics, een soort iets kleinere Foxconn die onlangs een deel van de productie van Motorola heeft overgenomen. De in Amerika populaire videostreamingdienst Netflix wordt eveneens uit de index gekieperd.

Bron: Nasdaq

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters