Elephone houdt het vier dagen uit op één acculading

Het Chinese bedrijf Elephone heeft een smartphone bedacht die het vier dagen uithoudt op één acculading. Die accu biedt maar liefst 5350 mAh aan stroom. Deze smartphone, de P5000, is voor de rest ook voorzien van hele nette specificaties.

Elephone houdt het vier dagen uit op één acculading elephone iphone p5000 500x377

De meeste smartphones van nu geven het na maximaal 24 uur al op; ver daarvoor geven ze aan dat ze alweer aan de lader moeten. De Elephone kun je gerust vier dagen in je zak houden. De batterij die erin zit, is groot genoeg om zelfs andere smartphones op te laden. Daarvoor wordt door Elephone een speciaal kabeltje meegeleverd.

Je zou verwachten dat de telefoon erg dik moet zijn met zo’n enorme batterij, maar dat valt mee. Het toestel heeft een 5-inch scherm en is 9,3 millimeter dik. Iets dikker dan de meeste smartphones van het moment, maar niet opmerkelijk.

Het uiterlijk van de Elephone P5000 houdt het midden tussen de Samsung Galaxy S5 en de iPhone 6. De firma uit Hong Kong heeft grafieken vrijgegeven waarin is te zien dat het toestel geen krimp geeft na urenlang video’s kijken, spelletjes spelen en eindeloos telefoneren. Na een dag lang zeer intensief gebruik zit de batterij nog op 72 procent van zjin vermogen.

Daarbij komt dat de telefoon redelijk compact is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Huawei Ascend Mate 7 die een 4100 mAh accu heeft, maar wel een enorm scherm bezit van zes inch.

Verdere specs van de telefoon zijn dik in orde. Het scherm heeft een nette resolutie van 1920×1080 pixels en de camera schiet plaatjes in een resolutie van 16 megapixel. Selfie-liefhebbers kunnen zichzelf kieken in een resolutie van 8 megapixel, de resolutie van de frontcamera. De Mediatek MT6592 octacore processor drijft de boel aan, ondersteund door 2GB ram en 16 GB intern geheugen. NFC, een vingerafdruksensor die in de homeknop zit en Android 4.4.2 Kitkat maken het rijtje specificaties af.

Of de telefoon echter ooit ergens anders dan in China zal worden uitgebracht, is maar weer afwachten. Het ziet ernaar uit dat belangstellenden uit Europa deze telefoon alleen via grijze import kunnen bestellen. De prijs in China is nog niet bekendgemaakt.

Elephone houdt het vier dagen uit op één acculading elephone p5000 header 500x292 

Bron: Android Next

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bob V. -

    Er staat 2 keer frontcamera in ' en de frontcamera schiet plaatjes in een resolutie van 16 megapixel. Selfie-liefhebbers kunnen zichzelf kieken in een resolutie van 8 megapixel, de resolutie van de frontcamera'

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

OnePlus 5T pers

OnePlus 5T is officieel onthuld: gloednieuw design, vertrouwde prijskaartje lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Verrassing: Samsung brengt niet twee, maar drie Galaxy S9-modellen uit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters