EliZe wint virtuele tikkertje-wedstrijd van Vodafone

Afgelopen woensdag organiseerde Vodafone een leuke wedstrijd in hartje Amsterdam, waarbij twee BN’ers waren uitgenodigd. Gewapend met een HTC Magic gingen deelnemers elkaar virtueel te lijf met het toestel om te proberen elkaar af te tikken.

Vodafone tikkertje

Vodafone nodigde gisteren All About Phones uit om een nieuwe variant van tikkertje bij te wonen in het Vondelpark in Amsterdam. Omstreeks 11 uur begon de warming-up van ongeveer 40 kandidaten die zich via een speciale website vooraf hadden opgegeven om zo kans te maken op een HTC Magic. Nadat de warming-up was afgesloten door BN’ers EliZe en Dennis Storm was het tijd voor een tactisch overleg hoe je het beste de camera van de tegenstander kon ontwijken. Vodafone had namelijk speciale software laten ontwikkelen voor de Magic waardoor met de camera van het toestel kleurcodes herkend werden en als je de juist kleur aantikte kreeg je een punt. Om deze reden waren er witte en rode shirts en de roze en gele shirt van de BN’ers waren dan weer extra punten waard. De bedoeling was dan ook binnen tien minuten zo veel mogelijk mensen aan te tikken en dus met je team zo veel mogelijk punten te scoren.

Nadat de laatste tactische bespreking erop zat barstte de wedstrijd los en gingen 42 mannen en vrouwen het Vondelpark, tot groot ongenoegen van de politie, onveilig maken. De wedstrijd had een energiek begin aangezien alles en iedereen langs elkaar heen rende en met de vele fietsers in het park was het vaak kantje boord. De deelnemers letten helemaal niet meer op hun omgeving en hadden alleen nog maar oog voor hun doel: het andere team aantikken.

Vodafone tikkertje

 

Vodafone tikkertje

 

Vodafone tikkertje

 

Vodafone tikkertje

Deelnemers werden naarmate de wedstrijd vorderde steeds creatiever. Zo gingen enkele deelnemers de BN’ers beschermen door voor ze te gaan staan zodat het andere team geen extra punten kon verkrijgen. Ook het gebruiken van menselijke schilden zoals de meegereisde fotografen was een veel gebruikte tactiek en ook de omstanders die lekker van het zonnetje zaten te genieten moesten het ontgelden. Daarnaast werden er meerdere deelnemers duizelig van het rondjes rennen om bomen heen, zodat zorgden ze ervoor dat de tegenstander niet hun shirt in beeld kreeg om een punt te maken.

In totaal werden er twee rondes gespeeld waaruit een uiteindelijke winnaar naar voren kwam: het team van EliZe. Met slechts een puntje verschil hadden 20 mensen een HTC Magic verdiend met de complimenten van Vodafone. Al met al een erg leuk event en natuurlijk een prima promotiestunt doordat het heerlijk weer was en het geheel prima geregeld was. De verliezers moesten helaas met lege handen naar huis, maar ze hadden dan ook hun kans van 50% op een nieuwe Magic laten liggen. Vodafone is nog aan het kijken of het de applicatie gaat vrijgegeven zodat mensen zelf ook een soortgelijk spelletje kunnen organiseren op hun Magic.

Vodafone tikkertje

 

Vodafone tikkertje

 

Vodafone tikkertje

 

Vodafone tikkertje

 

Vodafone tikkertje

 

Vodafone tikkertje

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters