De neural lace: Elon Musks’ meest baanbrekende idee

All About Phones gaat samenwerken met WANT. Hét online lifestyle magazine over vooruitgang. WANT.nl vertelt dagelijks hoe (nieuwe) ontwikkelingen van waarde kunnen zijn in jouw dagelijks leven. Dagelijks brengen wij samen met de serie Want to Know de leukste items op het gebied van Gear en Culture. Vandaag hebben we het over een bizar plan van Elon Musk!

Want To KnowElon Musk zit vol bizarre ideeën. Eentje vinden wij er toch met kop en schouders bovenuit steken. Het gaat hierbij om zijn ‘neural lace‘. Dit is een soort implantaat die je hersenen met een computer interface linkt. Say what?

Hè, wat bedoel je Elon Musk?

Yes, baanbrekende ideeën zijn niet altijd even gemakkelijk uit te leggen. Dat gaat op voor de neural lace van Elon Musk. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe hij denkt dat dit gaat werken. Maar dat het kan, daar gaat ‘ie zeker van uit.

Rechtstreeks uit ‘The Terminator’ gelopen

Het idee is dat wij hiermee in een soort cyborgs veranderen. Door iets van een implantaat of chip in onze hersenen aan te brengen zou het mogelijk zijn om jouw hersenen met een computersysteem te linken. Wat hier nou echt de implicatie van is?

Dat wij direct met een computer kunnen communiceren zonder dat we daar fysiek de moeite voor hoeven te doen. Dat betekent dat wij met een neural lace kunnen Googelen, onze slimme thermostaat kunnen aanzetten en meer zonder daar iets voor nodig te hebben. Het enige dat we hoeven te doen, is hieraan te denken.

neural lace

Coming soon?

Oké, dat is natuurlijk interessant, maar er is nog weinig informatie over beschikbaar. Dat komt omdat dit idee al langer bestaat, maar zo’n systeem nog niet is ontdekt. Het lijkt er echter op dat Musk hiermee bezig is.

Laat maar komen die neural lace

Dat komt niet enkel door de bovenstaande opmerking op Twitter. Hij heeft het hier al vaker over gehad. Daarnaast heeft hij ‘OpenAI’ opgezet. Dit is een initiatief waarmee aan het veilig ontwikkelen van kunstmatige intelligentie wordt gewerkt. Zo’n neural lace zit in het verlengde hiervan.

Waar elke aankondiging van Elon Musk je aandacht waard is, zal een aankondiging over dit neurale systeem voor ons extra interessant zijn. Wij vinden het idee dat je een computer in je hoofd meedraagt ontzettend interessant en nou écht iets van de toekomst.

neural lace

The future is now

Als het aan Elon ligt is het niet iets van de toekomst, maar van nu. Dat vinden wij nog wel het meest indrukwekkende aan Musk en zijn initiatieven. Waar wij dromen, maakt hij deze dromen werkelijkheid. Andere baanbrekende ideeën van hem checken? Dat kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. daejji -

    Ziek en zoiets zou ik nooit nooit maar dan ook nooit in mijn leven willen.
    Denk dat de meeste mensen daar zo over denken.
    Ik hoef niks bij mijn hersenen om een thermostaat aan te kunnen zetten..hell, dat doe ik nu niet eens met mijn smartphone.
    Als ik iets wil weten zoek ik het wel op. Ben echt wel van de gadgets en vooruitgang..maar dit is het zeker niet en wil ik zeker nooit van mijn leven.

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

iPhone 6 toestellen

Met iOS 11 hoef je nooit meer om wifi-wachtwoorden te vragen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters