Elop: Nokia krijgt helemaal geen miljarden van Microsoft

In een toespraak die ook op All About Phones te zien is, zei Nokia-CEO Stephen Elop letterlijk dat de “monetaire waarde van de deal tussen Nokia en Microsoft wordt gemeten in de b’s, niet de m’s.” Waarmee hij doelde op billions (miljarden) en miljoenen euro’s. Deze uitspraak heeft Elop in een interview met Engadget weer ontkend.

Stephen Elop

Na de toespraak van Elop op het Mobile World Congress in Barcelona ging het verhaal de hele wereld rond dat Nokia miljarden van Microsoft zou krijgen om Windows Phone 7 op zijn mobieltjes te zetten. Aan het verhaal werd al snel het gerucht toegevoegd dat Google dus wel minder zou hebben geboden om Nokia als partner te krijgen. Maar volgens Elop klopt dit niet.

Er is dus geen hele vette cheque naar Finland gegaan. Volgens Engadget zei Elop in het interview dat hier geen sprake van was, maar hoe de deal dan wel in elkaar stak, wilde hij niet vertellen. Hij meldde slechts dat het “een hele gebalanceerde relatie is”, wat indiceert dat Nokia en Microsoft elkaar ongeveer evenveel betalen.

Als je de keynote van Elop een paar keer afkijkt, meldt hij inderdaad nergens dat Microsoft aan Nokia daadwerkelijk een bedrag betaalt voor de deal. Wel meldt hij dat Nokia juist aan Microsoft een klein bedrag betaalt aan royalties voor Windows Phone 7, een bedrag dat aan de kant van Nokia wordt gecompenseerd door geen eigen besturingssysteem meer te ontwikkelen.

Bron: Engadget

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters