Deze emoji’s komen volgend jaar naar jouw smartphone

Hoewel de wereld nu wordt bevolkt door animoji’s, bestaan de goede oude emoji’s nog steeds. Waarschijnlijk zullen steeds meer smartphonemakers met poppetjes komen, die je gezichtsuitdrukking overnemen. Huawei zou er al mee bezig zijn. Maar in de tussentijd gebruiken de meeste mensen nog steeds emoji’s en volgend jaar kunnen we weer een nieuwe set verwachten.

Uiteindelijke set emoji’s nog niet definitief

Het Unicode Consortium houdt zich onder andere bezig met het uitbrengen van nieuwe emoji’s voor de grotere besturingssystemen, zoals Android en iOS. Het consortium is op het moment nog bezig met het beslissen over welke poppetjes we volgend jaar daadwerkelijk zullen krijgen, maar we kunnen alvast een sneak peak krijgen van wat de kandidaten zijn.

emoji's 2018

Misschien superhelden en schurken

Op de lijst staan onder andere een superheld, een schurk, een kreeft, een glimlachend gezicht met drie hartjes, een piratenvlag, poppetjes met krullen en rood haar, een voet, een been, een smekend gezicht, een gezicht dat aan het feesten is, een beneveld poppetje, een zwaan, een mango en een das. Het is weer een set met zeer uiteinlopende emoji’s, zodat je alles wat je mogelijk zou kunnen bedenken visueel kunt overbrengen.

Geen zielige drolletjes

Een paar emoji’s op de lijst hebben al het onderspit gedolven en komen zeker niet naar je smartphone. Dit zijn een zielig kijkend drolletje, een fronsend gezicht met vraagtekens als ogen en een lachend gezicht met de letters OK als ogen.

Afgevallen emoji kandidaten

Feature om kijkrichting te veranderen

Het zou verder ook mogelijk worden om deze nieuwe poppetjes vertikaal te flippen, zodat een emoji die eigenlijk naar links kijkt bijvoorbeeld ook naar rechts zou kunnen kijken. Het Unicode Consortium geeft aan dat het komen van deze extra optie te maken zal hebben met de voorkeuren van de smartphonemakers.

omkeerbare emoji

Nieuwe emoji’s in tweede helft 2018

Volgend jaar zullen we zien welke emoji’s de selectieprocedure hebben overleefd. Als het goed krijgen we in januari te horen wat de uiteindelijke emoji’s worden en zouden de uitrol al in de tweede helft van 2018 kunnen beginnen. Voor ontwikkelaars is er al een Unicode Emoji 11.0 Beta beschikbaar om mee aan de gang te gaan.

Via: PhoneArena

 

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters