Encryptie op smartphones een heet hangijzer – ADV

The Guardian meldt deze week dat Google, Facebook en Snapchat allemaal hard aan het werk zijn de encryptie-methode van de apps en de netwerken te verbeteren. Dat gebeurt dagelijks maar de activiteiten liggen sinds de rechtszaak van Apple vs de FBI onder een vergrootglas.

De FBI heeft apple verzocht een achterdeur in de software in te bouwen. Dit om in strafrechtelijke onderzoeken sneller bewijsmateriaal te kunnen vergaren. De zaak waar het nu om draait is de San Bernardino-terrorist Syed Farook.  Apple krijgt de morele steun van Google, Whatsapp, Twitter en Facebook.

Facebook verzet zich

Facebook is de populaire berichten dienst Whatsapp onder handen aan het nemen. Tekstberichten in groepen en audio-gesprekken gaan versleuteld verstuurd worden met end-to-end encryptie. Daardoor worden de gesprekken en de audio-logs minder gemakkelijk te onderscheppen.  De berichtendienst die wereldwijd meer dan een miljard gebruikers kent  gebruikte al een tijdje end-to-end encryptie voor gewone berichten van gebruiker naar gebruiker die ontwikkeld is door open whisper systems. Daarnaast wordt Facebook Messenger ook opnieuw beveiligd. Snapchat wil encryptie ook standaard maken, dat is nu nog niet. Google heeft haar dienst;  google talk ook op de lijst gezet om versleuteld te worden. Gmail ondersteunt encryptie al een hele tijd.

Apple verbetert beveiliging

Apple zelf werkt ook aan het verbeteren van de beveiliging op hun apparaten en software. Google maakt encryptie sinds Android Lollipop optioneel en sinds Android Marshmallow verplicht. De encryptiezaak houdt de gemoederen in Silicon-Valley flink bezig. FBI-directeur James Comey verklaarde tegenover het Amerikaanse Congres dat de uitspraak in deze rechtszaak een precedent kan scheppen voor soortgelijke zaken. Kopstukken als Assange en Edward Snowden hebben ook al commentaar geleverd op de zaak. Zeker is een ding: het laatste woord over de encryptie op consumenten electronica is nog niet gezegd.

Smartrepair Batterij issuesWhatsapp gesprekken meenemen naar een nieuw toestel hoeft niet ingewikkeld te zijn. Net als alle andere bestanden die versleuteld zijn is de sleutel aanwezig op het toestel.  Mocht je nu problemen hebben met het meenemen van je data naar een nieuwe telefoon, of mocht je een nieuwe telefoon zoeken. Kom dan langs bij Smartrepair;er zit er vast eentje in je regio! Zo ben jij bijvoorbeeld al voor een iPhone reparatie Nijmegen aan het juiste adres.

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.
Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

Android O Developer Preview 2

Wordt Android O al volgende week uitgerold naar deze smartphones? lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters