Encryptie op smartphones een heet hangijzer – ADV

The Guardian meldt deze week dat Google, Facebook en Snapchat allemaal hard aan het werk zijn de encryptie-methode van de apps en de netwerken te verbeteren. Dat gebeurt dagelijks maar de activiteiten liggen sinds de rechtszaak van Apple vs de FBI onder een vergrootglas.

De FBI heeft apple verzocht een achterdeur in de software in te bouwen. Dit om in strafrechtelijke onderzoeken sneller bewijsmateriaal te kunnen vergaren. De zaak waar het nu om draait is de San Bernardino-terrorist Syed Farook.  Apple krijgt de morele steun van Google, Whatsapp, Twitter en Facebook.

Facebook verzet zich

Facebook is de populaire berichten dienst Whatsapp onder handen aan het nemen. Tekstberichten in groepen en audio-gesprekken gaan versleuteld verstuurd worden met end-to-end encryptie. Daardoor worden de gesprekken en de audio-logs minder gemakkelijk te onderscheppen.  De berichtendienst die wereldwijd meer dan een miljard gebruikers kent  gebruikte al een tijdje end-to-end encryptie voor gewone berichten van gebruiker naar gebruiker die ontwikkeld is door open whisper systems. Daarnaast wordt Facebook Messenger ook opnieuw beveiligd. Snapchat wil encryptie ook standaard maken, dat is nu nog niet. Google heeft haar dienst;  google talk ook op de lijst gezet om versleuteld te worden. Gmail ondersteunt encryptie al een hele tijd.

Apple verbetert beveiliging

Apple zelf werkt ook aan het verbeteren van de beveiliging op hun apparaten en software. Google maakt encryptie sinds Android Lollipop optioneel en sinds Android Marshmallow verplicht. De encryptiezaak houdt de gemoederen in Silicon-Valley flink bezig. FBI-directeur James Comey verklaarde tegenover het Amerikaanse Congres dat de uitspraak in deze rechtszaak een precedent kan scheppen voor soortgelijke zaken. Kopstukken als Assange en Edward Snowden hebben ook al commentaar geleverd op de zaak. Zeker is een ding: het laatste woord over de encryptie op consumenten electronica is nog niet gezegd.

Smartrepair Batterij issuesWhatsapp gesprekken meenemen naar een nieuw toestel hoeft niet ingewikkeld te zijn. Net als alle andere bestanden die versleuteld zijn is de sleutel aanwezig op het toestel.  Mocht je nu problemen hebben met het meenemen van je data naar een nieuwe telefoon, of mocht je een nieuwe telefoon zoeken. Kom dan langs bij Smartrepair;er zit er vast eentje in je regio! Zo ben jij bijvoorbeeld al voor een iPhone reparatie Nijmegen aan het juiste adres.

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters