Energielabel voor telefoonladers

De top 5 telefoonmakers hebben woensdag een systeem aangekondigd waarmee makkelijk te zien is hoeveel elektriciteit een oplader verbruikt, aldus Nokia. Met het nieuwe systeem moet het voor consumenten makkelijker zijn opladers die veel verbruiken en opladers die weinig verbruiken te vergelijken.

Het nieuwe systeem is een antwoord van de telefoonindustrie op de hevige kritiek van milleuorganisaties. De opladers van alle telefoons die momenteel op de markt zijn van Nokia, Samsung, Sony Ericsson, Motorola en LG Electronics vallen eronder. Het systeem varieert van nul tot vijf sterren voor respectievelijk de meest energieslurpende opladers en de zuinigste.

De telefoonindustrie heeft de grootste afzet in consumenten electronica. Als de oplader in het stopcontact blijft zitten blijft de oplader nog steeds energie verbruiken, ook als de telefoon niet meer wordt opgeladen of de kabel uit de telefoon is getrokken. “Ongeveer tweederde van de elektriciteit die wordt gebruikt door mobiele telefoons wordt op deze manier verspild,” aldus Nokia. “Als de ruim drie miljard mensen met een mobieltje een vier- of vijfsterren oplader zouden gebruiken, zou dit evenveel energie kunnen besparen als de energie die jaarlijks wordt geproduceerd door twee middelgrote energiecentrales.”

“Dit kan positief voor ons zijn,” beaamt Salcomp, één van de top 4 opladerproducenten Flextronics, China’s BYD Co, Emerson Group en Finnish Salcomp. “Zulke opladers zijn lastiger te maken, de gemiddelde prijs is hoger, en ze vereisen speciale kennis.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung superfabriek

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy Note 8 lees verder

Virtuele assistent

Komt Apple binnenkort met een Siri dock voor de iPhone? lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung Galaxy Note 8 cases tonen design toestel lees verder

Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters