16000 mAh: Android toestel redt het bijna een week zonder opladen

Het Mobile World Congress is alweer voorbij en we hebben heel wat smartphone onthullingen achter de rug. Sommige smartphonemakers pronkten met vernieuwende camera’s, terwijl anderen weer trots waren op hun AI of met een heel leger aan smartphones kwamen. Het bedrijf Energizer richtte zich op iets waar iedereen altijd over klaagt: de batterij. De Energizer Power Max P16K Pro is dan ook de oplossing en kan maar liefst vijf dagen mee zonder opladen.

Veertig dagen standby

Waar normale vlaggenschepen, zoals de Samsung Galaxy S9 en iPhone X, zijn uitgerust met een batterijcapaciteit van rond de 3.000mAh, komt de P16K Pro met een gigantische 16.000mAh batterij. Niet zo gek dus dat hij nooit leeg lijkt te raken. Afhankelijk van je gebruik zou je zo’n 5 dagen met het toestel kunnen werken voordat hij leeg is. Uiteraard zal hij langer of juist korter meegaan als je het toestel minder of juist intensiever gebruikt. In standby zou de smartphone het maar liefst 40 dagen halen op een enkele lading.

Energizer Power Max P16K Pro

Grotere batterij betekent groter toestel

De reden dat smartphonemakers vaak wat kleinere batterijen gebruiken, is omdat het natuurlijk de trend is om toestellen zo slank mogelijk te maken. En een grotere batterij zorgt er uiteraard voor dat ook je toestel wat robuuster wordt. Dat is goed te zien als je naar de P16K kijkt. Hij is wel twee keer dikker dan je standaard smartphone. De vraag is echter of gebruikers dat wel zo heel erg zouden vinden, aangezien je er een briljante batterij voor in de plaats krijgt.

Geen Snapdragon 845

Waarschijnlijk zouden gebruikers de dikte ook helemaal niet zo erg vinden, als de rest van de specs ook naar behoren zouden zijn. En de specs zijn ook van behoorlijke kwaliteit, ware het niet voor de midrange MediaTek Helio P23 processor. Als deze vervangen zou worden door bijvoorbeeld een Snapdragon 845, zou het waarschijnlijk storm lopen bij Energizer.

Energizer Power Max P16K Pro extreme batterij

Twee dubbele camera’s

Het toestel komt verder met een 5,99 inch full HD display met een beeldverhouding van 18:8. Onder de motorkap vinden we dus de MediaTek chipset in combinatie met 6GB RAM en 128GB opslagruimte. Aan de achterkant is de telefoon uitgerust met de gebruikelijke dubbele camera. Bij de P16K Pro is dit een setup met een 16 megapixel en 13 megapixel camera. Onder de camera setup is verder een vingerafdrukscanner om het toestel te ontgrendelen. Verrassend genoeg zit aan de voorkant ook een dubbele camera met een 13 megapixel en 5 megapixel lens. Ook aan dual sim is gedacht en als het goed is zou je meteen met Android Oreo aan de slag moeten kunnen.

Schappelijk prijskaartje

Dat klinkt alles bij elkaar toch behoorlijk goed en met de batterij als spreekwoordelijke “cherry on top” zou het toestel toch veel mensen moeten aantrekken. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want het toestel zou rond de 400 euro kosten. Koopje toch? Ergens in september zou de officiële lancering plaats moeten vinden.

Via: Mashable

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters