Engeland werkt aan wifi uit de stoep

We hadden al smartphones, smartwatches, smarthomes en wat al niet meer voor slimme zaken. Nu gaan ze in Engeland nog een stap verder met het ‘smart pavement’. Dat betekent niets anders dan dat er wifi uit de stoep komt.

Engeland werkt aan wifi uit de stoep img 20151018 124351

Wifi-hotspots in steden zijn niets nieuws meer. Maar het komt meestal uit gebouwen, waar een wifi-extender aan is gehangen. Of bankjes, bussen, taxi’s, telefooncellen of treinen. Dit gaat e gemeente Chesham nog niet ver genoeg. Daar wil men wifi uit het trottoir laten komen.

Samen met Virgin Media wordt nu gewerkt aan een pilotproject, waaruit moet blijken of het aanslaat. Is dat het geval, dan zullen we op meer plekken in Engeland straks wifi uit de stoep zien komen.

Mensen die op deze stoep-hotspot willen inloggen, krijgen een internetsnelheid van maximaal 166 Mbps. Als je even stilstaat bij zo’n hotspot, kun je in enkele minuten een hele film binnenhalen met deze snelheid.

Het is niet de bedoeling dat de wifi-hotspots zichtbaar zijn; ze moeten opgaan in hun omgeving. De gebruikers mogen er niets van te zien krijgen. Het zal waarschijnlijk in regenputten worden aangebracht, waar de wifi-apparatuur waterdicht in zal worden aangebracht.

Chesham, een stadje met 21.000 inwoners, vindt het een prachtig project en een gemeenteraadslid heeft in de krant laten weten dat hij hoopt dat het stadje hierdoor een digitale voorsprong zal krijgen. Want via de stoepwifi kan voortaan iedereen van ultrasnel internet genieten.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Nathan Klumpenaar -

    Alleen bij eigenlijk elke manier om films binnen te halen ga je de 166mbps niet halen. Op een paar populaire films via torrent na. (166Mb/s = 20 MB/s)

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters