Engeland werkt aan wifi uit de stoep

We hadden al smartphones, smartwatches, smarthomes en wat al niet meer voor slimme zaken. Nu gaan ze in Engeland nog een stap verder met het ‘smart pavement’. Dat betekent niets anders dan dat er wifi uit de stoep komt.

Engeland werkt aan wifi uit de stoep img 20151018 124351

Wifi-hotspots in steden zijn niets nieuws meer. Maar het komt meestal uit gebouwen, waar een wifi-extender aan is gehangen. Of bankjes, bussen, taxi’s, telefooncellen of treinen. Dit gaat e gemeente Chesham nog niet ver genoeg. Daar wil men wifi uit het trottoir laten komen.

Samen met Virgin Media wordt nu gewerkt aan een pilotproject, waaruit moet blijken of het aanslaat. Is dat het geval, dan zullen we op meer plekken in Engeland straks wifi uit de stoep zien komen.

Mensen die op deze stoep-hotspot willen inloggen, krijgen een internetsnelheid van maximaal 166 Mbps. Als je even stilstaat bij zo’n hotspot, kun je in enkele minuten een hele film binnenhalen met deze snelheid.

Het is niet de bedoeling dat de wifi-hotspots zichtbaar zijn; ze moeten opgaan in hun omgeving. De gebruikers mogen er niets van te zien krijgen. Het zal waarschijnlijk in regenputten worden aangebracht, waar de wifi-apparatuur waterdicht in zal worden aangebracht.

Chesham, een stadje met 21.000 inwoners, vindt het een prachtig project en een gemeenteraadslid heeft in de krant laten weten dat hij hoopt dat het stadje hierdoor een digitale voorsprong zal krijgen. Want via de stoepwifi kan voortaan iedereen van ultrasnel internet genieten.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Nathan Klumpenaar -

    Alleen bij eigenlijk elke manier om films binnen te halen ga je de 166mbps niet halen. Op een paar populaire films via torrent na. (166Mb/s = 20 MB/s)

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters