Engelse agenten moeten sms'en van hun baas

Engelse agenten zitten massaal op cursus om te leren sms’en naar hun collega’s. Hun baas vindt de kosten van het gebruik van de politieradio te duur.

bobby

En duur is het ook, schrijft de Daily Mail. Het telefoonverkeer via de politieradio wordt via een extern bedrijf ingekocht, Airwave Solutions. Naar nu blijkt, heeft de politie een handtekening gezet onder een wurgcontract waarbij elke seconde buiten de afgesproken bundel twee Britse ponden kost.

Dit loopt financieel gigantisch uit de klauwen. Airwave wrijft zich intussen in de handen: in plaats van de verwachte winst van 170 miljoen pond, heeft het bedrijf inmiddels schoon 380 miljoen pond verdiend. Het is zo duur dat de politietop de agenten waarschuwt om de politieradio niet te gebruiken als het niet absoluut noodzakelijk is.

De politietop baalt inmiddels als een stekker. Vooral over het contract met Airwave, de eigenaar van het communicatienetwerk van de politie. Een hoge politieman klaagt in de Daily Mail dat het contract met Airwave ze door de strot is geduwd door de Britse regering. En de hoge kosten zijn om meer dan één reden onverantwoord. De regering is flink op de politie aan het bezuinigen.

Om de telefoonrekening niet te hoog te laten oplopen, moeten de agenten dus massaal leren sms’en om hun collega’s te waarschuwen. Dat kost maar 4 penny per bericht. Alleen in noodgevallen hoeven de Bobby’s niet op hun mobieltje te prutsen om een bericht samen te stellen. Dan mogen ze wel even bellen.

De Daily Mail heeft Airwave om een reactie gevraagd, maar het bedrijf wilde niet ingaan op de details van het politiecontract. Wel zeggen ze – zonder dat met gegevens te onderbouwen – dat de klachten van de politie over de hoge belprijzen niet helemaal juist zijn.

Bron: The Daily Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters