Engelse Google Maps krijgt verkeersinformatie

Google heeft een samenwerking gesloten met de Highways Agency om verkeersinformatie op te nemen in Google Maps. Dit kan ook gebruikt worden voor op pda’s.

Door een samenwerking met the Highways Agency worden de Britse Google Maps voorzien van informatie over het verkeer op de A-wegen, plus verkeersinformatie op straatniveau van vier grote steden, te weten Birmingham, Liverpool, Manchester en Londen. Deze informatie kan nog niet mobiel worden bekeken, waardoor de informatie, tenzij er een laptop met internet aanwezig is in de auto, onderweg meestal niet toegankelijk zal zijn. Volgens Denise Plumpton, gaat het echter om een project dat in de nabije toekomst veel potentie heeft: “Projecten als deze zijn belangrijk omdat ze ons in staat stellen verkeersinformatie precies daar te krijgen waar het nodig is: in het verkeer.” Google gaat hiermee meer en meer de concurrentie aan met navigatiediensten zoals die van TomTom. Dat is des te opmerkelijker omdat Google de meeste kaarten afneemt van TeleAtlas, sinds dit voorjaar officieel onderdeel van TomTom.

Naast de verkeersdienst introduceert Google nog een andere nieuwe dienst die betrekking heeft op Maps. Het gaat om een website die Amerikaanse stemgerechtigden moet helpen bij het vinden van de dichtstbijzijnde stembus tijdens de komende presidentsverkiezingen op 4 november. Het bedrijf heeft deze website gemaakt, omdat onderzoekers van Google ontdekten dat veel mensen in 2004 de gang naar de stembus niet maakten, omdat ze niet wisten waar ze konden stemmen.

Abe Murray, product manager bij Google en .L. Needham van Google’s afdeling public-sector content partnerships schrijven op de Google blog: “Het is bijna niet te geloven dat informatie die zo belangrijk is voor Amerikaanse burgers en voor het democratische proces, anno 2008 niet beschikbaar is op internet op een georganiseerde manier. Om dit probleem te verhelpen hebben we onze U.S. Voter Info site gelanceerd, een poging om de weergave van stemlocaties en de bijbehorende informatie te vereenvoudigen.”
Stemlocatie onderweg zoeken

De site, die ontwikkeld is in samenwerking met election officials uit de diverse staten en andere partijen, is ook mobiel bereikbaar, zodat stemmers onderweg nog kunnen zoeken naar een stemlocatie. Het bedrijf stelt de broncode van de site gratis beschikbaar, zodat de informatie zo breed mogelijk beschikbaar wordt.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters