Engelse Google Maps krijgt verkeersinformatie

Google heeft een samenwerking gesloten met de Highways Agency om verkeersinformatie op te nemen in Google Maps. Dit kan ook gebruikt worden voor op pda’s.

Door een samenwerking met the Highways Agency worden de Britse Google Maps voorzien van informatie over het verkeer op de A-wegen, plus verkeersinformatie op straatniveau van vier grote steden, te weten Birmingham, Liverpool, Manchester en Londen. Deze informatie kan nog niet mobiel worden bekeken, waardoor de informatie, tenzij er een laptop met internet aanwezig is in de auto, onderweg meestal niet toegankelijk zal zijn. Volgens Denise Plumpton, gaat het echter om een project dat in de nabije toekomst veel potentie heeft: “Projecten als deze zijn belangrijk omdat ze ons in staat stellen verkeersinformatie precies daar te krijgen waar het nodig is: in het verkeer.” Google gaat hiermee meer en meer de concurrentie aan met navigatiediensten zoals die van TomTom. Dat is des te opmerkelijker omdat Google de meeste kaarten afneemt van TeleAtlas, sinds dit voorjaar officieel onderdeel van TomTom.

Naast de verkeersdienst introduceert Google nog een andere nieuwe dienst die betrekking heeft op Maps. Het gaat om een website die Amerikaanse stemgerechtigden moet helpen bij het vinden van de dichtstbijzijnde stembus tijdens de komende presidentsverkiezingen op 4 november. Het bedrijf heeft deze website gemaakt, omdat onderzoekers van Google ontdekten dat veel mensen in 2004 de gang naar de stembus niet maakten, omdat ze niet wisten waar ze konden stemmen.

Abe Murray, product manager bij Google en .L. Needham van Google’s afdeling public-sector content partnerships schrijven op de Google blog: “Het is bijna niet te geloven dat informatie die zo belangrijk is voor Amerikaanse burgers en voor het democratische proces, anno 2008 niet beschikbaar is op internet op een georganiseerde manier. Om dit probleem te verhelpen hebben we onze U.S. Voter Info site gelanceerd, een poging om de weergave van stemlocaties en de bijbehorende informatie te vereenvoudigen.”
Stemlocatie onderweg zoeken

De site, die ontwikkeld is in samenwerking met election officials uit de diverse staten en andere partijen, is ook mobiel bereikbaar, zodat stemmers onderweg nog kunnen zoeken naar een stemlocatie. Het bedrijf stelt de broncode van de site gratis beschikbaar, zodat de informatie zo breed mogelijk beschikbaar wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters