Engelse politie neemt grote hoeveelheid mobiele nepproducten in beslag

De Engelse politie heeft op aangeven van keurmerkorganisatie Trading Standards een grote hoeveelheid onveilige telefoonopladers, USB-producten en telefoonaccessoires inbeslaggenomen. Veel nepproducten droegen vertrouwenwekkende namen als Apple, Sony, LG, Nokia, Windows, HTC en Samsung.

Engelse politie neemt grote hoeveelheid mobiele nepproducten in beslag fake phone accessories seized in london 1

Maar het ging dus helemaal niet om producten van deze bekende telefoonfabrikanten. De nepproducten waren niet alleen ongeautoriseerd voorzien van bekende merknamen, maar ook nog eens onveilig, aldus de Engelse politie. Die een lading van honderden van dit soort producten achterhaalde voordat ze de markt konden bereiken.

De producten werden aangetroffen bij vier groothandels in mobiele producten. Ze waren allemaal op hetzelfde bedrijventerrein gevestigd. De politie viel er binnen om te beoordelen of de producten voldeden aan de vereiste kwaliteits- en veiligheidsstandaarden. Dat bleek dus allerminst het geval te zijn.

Een Engelse wethouder in de stad waar de politie-inval plaatsvond, meldde dat er voor zeker een half miljoen pond aan spullen in beslag is genomen. “Het is walgelijk dat deze bedrijven de veiligheidseisen aan hun laars lappen, en daarmee de veiligheid van onze burgers in gevaar brengt door deze producten te verkopen.”

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters