Engelse provider stopt met meeleveren laders na succesvolle proef

Het Engelse O2 heeft afgelopen jaar bij wijze van proef de HTC One X+ zonder oplader geleverd. De proef bleek succesvol en nu zegt O2 in 2015 al zijn toestellen zonder lader te willen verkopen.

Oplader HTC Touch Diamond

Sinds een aantal jaar zijn zo goed als alle telefoons, behalve de iPhone, uitgerust met een MicroUSB-aansluiting om op te laden. Al bij de introductie van die standaard vertelde men onder andere dat het de noodzaak voor meerdere laders zou wegnemen en zo het milieu zou sparen. Maar tot op heden wordt nog iedere telefoon met een MicroUSB-lader geleverd, en dus is er vanuit milieu-oogpunt weinig gebeurd. O2 schat dan ook dat er in Groot-Brittannië ongeveer 100 miljoen laders ongebruikt in kastjes liggen.

Om dit euvel op te lossen, en uiteraard om kosten te besparen, begon O2 daarom bij de lancering van de HTC One X+ met een proef. De toestellen werden met alleen een USB-kabel geleverd, zonder lader. Laders werden tegen kostprijs aangeboden bij de aankoop van zo’n telefoon. Inmiddels is de proef afgelopen en met succes. O2 verwachte dat ongeveer 70% van de consumenten geen lader meer zou kopen, dat bleek zelfs 82% te zijn.

En dus mikt O2 erop om in 2015 geen enkele lader meer mee te leveren met zijn telefoons, volgens Reuters. O2 CEO Ronan Dunne vertelt dat hij hoopt dat de rest van de industrie volgt: “Ik hoop dat als resultaat van deze studie de rest van de industrie er over nadenkt om ons te volgen in onze campagne om laders voorgoed uit de doos te nemen.”

Bron: Pocketnow

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters