Engelse provider stopt met meeleveren laders na succesvolle proef

Het Engelse O2 heeft afgelopen jaar bij wijze van proef de HTC One X+ zonder oplader geleverd. De proef bleek succesvol en nu zegt O2 in 2015 al zijn toestellen zonder lader te willen verkopen.

Oplader HTC Touch Diamond

Sinds een aantal jaar zijn zo goed als alle telefoons, behalve de iPhone, uitgerust met een MicroUSB-aansluiting om op te laden. Al bij de introductie van die standaard vertelde men onder andere dat het de noodzaak voor meerdere laders zou wegnemen en zo het milieu zou sparen. Maar tot op heden wordt nog iedere telefoon met een MicroUSB-lader geleverd, en dus is er vanuit milieu-oogpunt weinig gebeurd. O2 schat dan ook dat er in Groot-Brittannië ongeveer 100 miljoen laders ongebruikt in kastjes liggen.

Om dit euvel op te lossen, en uiteraard om kosten te besparen, begon O2 daarom bij de lancering van de HTC One X+ met een proef. De toestellen werden met alleen een USB-kabel geleverd, zonder lader. Laders werden tegen kostprijs aangeboden bij de aankoop van zo’n telefoon. Inmiddels is de proef afgelopen en met succes. O2 verwachte dat ongeveer 70% van de consumenten geen lader meer zou kopen, dat bleek zelfs 82% te zijn.

En dus mikt O2 erop om in 2015 geen enkele lader meer mee te leveren met zijn telefoons, volgens Reuters. O2 CEO Ronan Dunne vertelt dat hij hoopt dat de rest van de industrie volgt: “Ik hoop dat als resultaat van deze studie de rest van de industrie er over nadenkt om ons te volgen in onze campagne om laders voorgoed uit de doos te nemen.”

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. sunwolfxD -

    Als je hem via usb moet opladen is hij veel langer bezig dan met een oplader dus zou ik zowiezo een oplader kopen. Maar als ik een gsm van meer dan 400euro koop wil ik niet nog meer geld uitgeven gewoon om fatsoenlijk te kunnen opladen…

    1. Dominick -

      Ik ben zelf voor een systeem met een voucher voor een gratis lader. Dan worden er niet miljoenen laders voor niets gemaakt, maar kan iedereen die er eentje wil wel makkelijk een krijgen. Maar dat is blijkbaar te ingewikkeld :S

Samsung superfabriek

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy Note 8 lees verder

Virtuele assistent

Komt Apple binnenkort met een Siri dock voor de iPhone? lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung Galaxy Note 8 cases tonen design toestel lees verder

Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters