Engelse tiener vindt deurbel met telefoonfunctie uit

Een dertienjarige Engelse jongen heeft een deurbel uitgevonden die de bewoner opbelt, als er wordt aangebeld als er niemand thuis is.

deurbel

Laurence Rook bedacht het om een simkaart in de intercom van de deurbel te steken. Als er iemand aanbelt, wordt de intercom in werking gesteld. Is er niemand thuis, dan wordt de intercom doorgeschakeld naar de mobiele telefoon van Laurence of zijn ouders. Die kunnen dan degene die voor de deur staat, te woord staan.

Dit heeft Laurence aanvankelijk vooral bedacht met de postbode in gedachten. Het gebeurt niet alleen Laurence nogal vaak dat een pakje wordt bezorgd terwijl er niemand thuis is. Nu kan hij in een gesprek met de postbode afspraken maken over een nieuw bezorgtijdstip, bijvoorbeeld.

Maar het systeem werkt ook tegen inbrekers. Want die denken nu dat er altijd iemand thuis is. Laurence is namelijk zo slim geweest om wat huiselijke achtergrondgeluiden te laten horen tijdens het intercom-telefoonverkeer. Daarvoor heeft hij een filter ingebouwd.

Waarschijnlijk zitten nu aardig wat beveiligingsbedrijven zich achter de oren te krabben en zich af te vragen waarom ze dit simpele, maar niet minder slimme idee niet zelf hebben bedacht. Laurence Rook probeert zijn idee inmiddels aan een bedrijf te verkopen.

Bron: LG Blog Deutschland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Maarten -

  Uitvinden impliceert dat zoiets nog niet bestond. Echter zijn er al langer dit soort systemen en werd er een van de al bestaande systemen getoond op "The Gadget Show" [url=http://www.automatedhome.co.uk/New-Products/AlertMe-ZigBee-Smart-Home-Security-System-Review.html]klik[/url]

 2. robnas -

  [quote]Maar het systeem werkt ook tegen inbrekers. Want die denken nu dat er altijd iemand thuis is. Laurence is namelijk zo slim geweest om wat huiselijke achtergrondgeluiden te laten horen tijdens het intercom-telefoonverkeer.[/quote]
  Dief doet postbode na:
  "Ik heb een pakketje voor u dat u moet tekenen, kunt u even opendoen?"
  Wat verzin je dan als smoes? Ik denk niet dat het werkt, er zal vast een mogelijkheid zijn voor de "beller" om te achterhalen of de gebruiker thuis is.
  Denk aan meting van toename van gsm-signaal.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters