Engelse tiener vindt deurbel met telefoonfunctie uit

Een dertienjarige Engelse jongen heeft een deurbel uitgevonden die de bewoner opbelt, als er wordt aangebeld als er niemand thuis is.

deurbel

Laurence Rook bedacht het om een simkaart in de intercom van de deurbel te steken. Als er iemand aanbelt, wordt de intercom in werking gesteld. Is er niemand thuis, dan wordt de intercom doorgeschakeld naar de mobiele telefoon van Laurence of zijn ouders. Die kunnen dan degene die voor de deur staat, te woord staan.

Dit heeft Laurence aanvankelijk vooral bedacht met de postbode in gedachten. Het gebeurt niet alleen Laurence nogal vaak dat een pakje wordt bezorgd terwijl er niemand thuis is. Nu kan hij in een gesprek met de postbode afspraken maken over een nieuw bezorgtijdstip, bijvoorbeeld.

Maar het systeem werkt ook tegen inbrekers. Want die denken nu dat er altijd iemand thuis is. Laurence is namelijk zo slim geweest om wat huiselijke achtergrondgeluiden te laten horen tijdens het intercom-telefoonverkeer. Daarvoor heeft hij een filter ingebouwd.

Waarschijnlijk zitten nu aardig wat beveiligingsbedrijven zich achter de oren te krabben en zich af te vragen waarom ze dit simpele, maar niet minder slimme idee niet zelf hebben bedacht. Laurence Rook probeert zijn idee inmiddels aan een bedrijf te verkopen.

Bron: LG Blog Deutschland

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters