Enquête: 92 procent van iPad-eigenaren houdt hem of koopt de iPad 2

Het Engelstalige blad PC Magazine heeft een enquête onder zijn lezers gehouden over de iPad. Het blad wilde weten hoeveel iPad-eigenaren hun oude beestje straks inruilen voor een iPad 2. Het blijkt dat de meesten hun oude iPad niet wegdoen.

ipad enquete

De website ElectricPig meldt een tussenstand van de enquête, die inmiddels meer dan 5300 keer is ingevuld. De eerste resultaten laten in ieder geval zien dat vrijwel alle mensen die zeggen dat ze een iPad hebben, die willen houden of willen overschakelen op de iPad 2. 92 procent antwoordt dat.

De iPad 2 is op 2 maart gepresenteerd door Apple. De tech-gemeenschap vond de aanpassingen van de opvolger van de populaire tablet nogal bescheiden, meer ‘evolutionair’ dan ‘revolutionair’. Ongeveer zoals het verschil tussen de iPhone 3G en de 3Gs. De iPad 2 biedt bijvoorbeeld geen 4G-connectiviteit en ook geen Retina display (zoals de iPhone 4). De voornaamste wijzigingen waren de ’15 procent minder gewicht’ en de ’33 procent dunner’ dan zijn voorganger.

Uit de enquete blijkt dat 33 procent van de huidige iPad-eigenaren geen nieuwe gaat halen. Nog eens 28 procent wacht liever op de iPad 3. En 32 procent wil wel een iPad 2: 14 procent verkoopt daarvoor zijn huidige iPad, en 18 procent houdt die er gewoon naast.

Van de dik 5300 iPad-eigenaren meldt slechts acht procent over te willen stappen op de Motorola Xoom of de Galaxy Tab 10.1. De rest, 92 procent, blijft bij de iPad. Hieruit blijkt weer eens dat Apple zeer trouwe klanten heeft.

ipad enquete

 

Bron: Electricpig

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters