Grootste deel OnePlus 5 gebruikers heeft jelly scrolling effect niet bemerkt

Ongetwijfeld heb je de afgelopen tijd het zogenaamde jelly scrolling effect van de OnePlus 5 voorbij zien komen. Dit vreemde scroll effect is het onderwerp van veel discussie geweest. Het zou aan de hardware liggen, dan weer aan de software en misschien zelfs aan de gebruikers zelf. Dit moest natuurlijk onderworpen worden aan een enquête en blijkbaar hebben 61% van de deelnemende Oneplus 5 gebruikers geen idee waar de ophef nou over gaat.

Jelly scrolling effect door omgedraaid display

Het jelly scrolling effect is het fenomeen dat wanneer je scrollt op de OnePlus 5 terwijl het beeld ververst, je een soort drilpudding effect krijgt. Dit zou te maken hebben met het feit dat het AMOLED display ondersteboven op het toestel zit om ruimte te maken voor de dual camera setup. AMOLED schermen verversen echter van onder naar boven, met als gevolg het jelly scrolling effect.

OnePlus 5

Wel of geen effect en hoe storend

In de enquête naar dit vreemde verschijnsel werden 160 OnePlus 5 eigenaars ondervraagd. Hierbij werd gekeken of de gebruikers het effect wel of niet hadden bemerkt. Aan de gebruikers die inderdaad te maken hadden gehad met het jelly scrolling effect werd vervolgens verder gevraagd naar de mate waarin dit verstorend was in het gebruik op een schaal van 1 tot 5.

resultaat enquête jelly scrolling effect

De resultaten laten zien dat 61% van de gebruikers het effect niet heeft bemerkt, tegenover 49% gedupeerden. De gebruikers die te maken hadden het jelly scrolling effect gaven een gemiddelde score van 2.4 aan de mate van irritatie over dit effect.

Meeste gebruikers zouden het toestel met jelly kennis alsnog kopen

Ook werd de deelnemers gevraagd of wanneer ze in een tijdmachine konden stappen en terug in de tijd zouden gaan, ze nog steeds de OnePlus 5 zouden aanschaffen. Gelukkig voor OnePlus gaf hierop 85% van de gebruikers het antwoord “ja”. Het Jelly scrolling effect lijkt dus niet een gigantische invloed te hebben op de gebruikservaring en wordt door de meesten voor lief genomen. Wel heeft het bedrijf aangegeven het probleem met een software update te kunnen verhelpen.

Helaas is de enquête nu gesloten en kun je niet meer je mening delen over je nieuwe OnePlus 5. Wel is het mogelijk de volledige dataset van de antwoorden te bekijken op de website van Real World Tech Reviews.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters