Epic wilt Unreal Engine naar Microsoft Surface brengen

De CEO van Epic, Mark Rein, heeft via een tweet aangegeven niet te kunnen wachten om de populaire game engine van zijn bedrijf, Unreal, naar de nieuwe Microsoft Surface te brengen. Dit is goed nieuws voor Windows 8 voor tablets en mogelijk ook voor Windows Phone 8.

Maandag avond (Amerikaanse tijd) kondigde Microsoft officieel haar eerste Windows 8 tablet aan, Microsoft Surface. In tegenstelling tot Windows Phone 7 lijkt het erop dat game makers interesse hebben om high end gaming naar het nieuwe WIndows 8 platform voor tablets te brengen. Een groot verschil tussen Windows 8 en Windows Phone 7 is dat ontwikkelaars in het nieuwe besturingssysteem directe toegang tot de processor hebben en daardoor krachtigere spellen en programma’s kunnen maken.

Epic, onder ander bekend van de Unreal Engine, heeft al aangegeven de Unreal Engine graag naar de nieuwe tablet van Microsoft te willen brengen. De baas van Epic laat in een tweet weten “Ik kan niet wachten om enkele Unreal Engine spellen te hebben op deze schatjes”. Dit is goed nieuws voor het Windows 8 ecosysteem.

Indien Microsoft besluit Windows Phone 8 ook meer toegang te geven tot de processor is de kans aanwezig dat de Unreal Engine hier ook op gaat werken. Het nieuwe Windows 8 kan zowel omgaan met x86 processor (van onder andere Intel en AMD) als ARM processors die we terugvinden in vrijwel alle moderne smartphones. Als Epic besluit om de Unreal Engine ook naar Windows Phone 8 te brengen geeft dat de mogelijkheid om geavanceerde 3d spellen op de Windows smartphones te spelen. Voor iOS apparaten maken de meest geavanceerde 3d spellen zoals Infinity Blade ook gebruik van de Unreal Engine.

Epic Unreal Engine naar Microsoft Surface, spel Infinity Blade

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters