'Er wordt meer ge-appt dan ge-sms't'

Uit onderzoek blijkt dat in 2013 voor het eerst meer app’jes verstuurd worden dan sms’jes. Aan het eind van het jaar zou dit aantal zelfs twee keer zo hoog liggen dan het aantal verstuurde sms’jes.

Het onderzoeksbureau Informa laat in een persbericht weten dat het tot de conclusie is gekomen dat er nu meer app’jes verstuurd worden dan sms’jes. Volgens het bureau, dat onderzocht heeft hoeveel online chatberichten er via sociale apps zoals WhatsApp, Facebook en Viber vorig jaar zijn verstuurd, is het nu voor het eerst dat er meer online berichten verstuurd zijn dan offline berichten via de telefoon in de vorm van sms’jes.

In totaal zouden er in 2012 wereldwijd 17.6 miljard sms’jes zijn verstuurd. Het aantal verstuurde online berichten via mobiele apps zou zijn uitgekomen op 19 miljard stuks. De verwachting is dat in 2014 er 50 miljard online berichten via mobiele apps verstuurd zullen worden en dat er dan nog slechts 21 miljard sms’jes verstuurd worden via de netwerken. De groei van gratis apps waarmee gechat kan worden zal dan ook de komende jaren sterk door groeien, aldus de onderzoekers.

Er wordt geraamd dat de providers als gevolg van deze trend in totaal 17.8 miljard euro aan omzet wereldwijd kwijt geraakt zijn aan dergelijke gratis chat-apps voor smartphones. Desondanks ziet het er niet naar uit dat providers een eigen antwoord zullen hebben voor dergelijke diensten om hier vervolgens zelf nog een slaatje uit te slaan. Providers T-Mobile en Vodafone zijn dan ook van plan om met een eigen app te komen waarmee gechat kan worden tegen een kleine prijs. Deze app heet Joyn en is in Duitsland al gelanceerd.

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters