Eric Schmidt: Android wint dik van de iPhone en iOS

Androidsmartphones hebben in verkoopcijfers al dik van de iPhone gewonnen. En volgend jaar gaat er meer ten gunste van Android veranderen, voorspelde Google-topman Eric Schmidt.

Eric Scmmidt

Schmidt deed zijn uitlatingen in Parijs. Hij memoreerde dat Android ver voorligt op iOS op dit moment, en hij zei dat tegenover een menigte Apple-aanhangers die hem in stilte aanhoorde. Schmidt ging verder en legde de cijfers op tafel: zowel qua verkoopaantallen, prijzen en aantallen verkopers heeft Android de iPhone verslagen.

Wel worden apps nog steeds eerst voor iOS gemaakt, en daarna krijgen ze pas een port naar Android. Populaire apps zoals Instagram hebben nog altijd het Androidplatform niet bereikt. Schmidt denkt dat de ‘iOS eerst’-mentaliteit van de app-makers zal veranderen. In het komende half jaar gaan de app-ontwikkelaars eerst Android-apps maken en dan pas iOS-apps, voorspelde hij.

Schmidt bleef echter stil over het geringe succes van Androidtablets ten opzichte van de iPad.

Bron: Droiddog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Zothor -

  vind t maar een vergelijking van niks ik ben geen apple fan en zeker geen android fan maar dit is gewoon appels met peren vergelijken. Als jij in een telefoon winkel van de 20 telefoons er 19 met android door je strot gedrukt krijgt vind ik het niet raar dat het er zoveel zijn. ik vind het dus een vergelijking van niks hij kan beter over de kwaliteit van de toestellen beginnen want geen enkel toestel met android komt in de buurt van de iphone kwa kwaliteit ook al is de prijs een stuk hoger.

 2. Luuk -

  Hele diepe zucht..
  Wordt er serieus niet gekeken naar het feit dat android op tientallen verschillende toestellen staat zelfs toestellen vanaf een paar tientjes en dat er van de iphone pas 5 modellen bestaan?

  Dat is toch geen vergelijking.

  1. bartvuijk -

   Je hebt volledig gelijk, als je de verkoopcijfers van een Androidtoestel van een willekeurige fabrikant vergelijkt met de verkoopcijfers van de iPhone legt dat Androidtoestel het zeker af. Maar deze vergelijkingen gaan vooral tussen de besturingssystemen, en daar zit Android nu met 46 procent een stuk boven iOS. Omdat Google Android maakt, kijkt deze Google-baas nauurlijk vooral naar zijn eigen OS en niet naar al die afzonderlijke mobieltjes. ūüėČ

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters