Ericsson laat 'HSPA+'-netwerk met een snelheid van 56Mbps zien

Ericsson heeft het voor elkaar gekregen om een ‘HSPA+’-verbinding met een snelheid van 56Mbps op te zetten, die het bedrijf op de CTIA die vandaag van start gaat in Las Vegas zal laten zien. Dit is een nieuw wereldrecord voor deze technologie en het laat zien dat LTE voorlopig nog niet aan de orde is.

Ericsson logo

Volgens velen zal LTE op termijn de nieuwe technologie worden voor mobiele dataverbindingen, maar als het aan Ericsson ligt, gaat de huidige HSPA-technologie nog gewoon een aantal jaren mee. De maximale snelheid ligt nu nog op 7,2Mbps, snellere technieken zijn al hevig in ontwikkeling. Op het Mobile World Congress in Barcalona liet Ericsson een ‘HSPA+’-verbinding met een snelheid van 42Mbps zien die eind dit jaar commercieel de markt moet halen, nu gaat het merk nog een stapje. Op de CTIA Wireless-beurs die vandaag van start zal gaan in Las Vegas zal Ericsson een nieuw wereldrecord vestigen met HSPA+ met een piek-snelheid van 56Mbps. Ericsson zal op de beurs een modem laten zien dat deze snelheid zal halen, maar ook voor telefoons komt deze techniek in zicht.

De snelheid van 56Mbps wordt behaald door een combinatie van de HSPA ‘multi-carrier’-technologie met ‘multiple-input-multiple-output’, ofwel MIMO. Door MIMO wordt de efficiëntie vergroot en worden hogere pieksnelheden mogelijk, waar de multiple-carrier-techniek de netwerkcapaciteit weet te vergroten. Er wordt nu nog aan de technieken gewerkt, maar ergens in 2010 moet deze nieuwe ‘HSPA+’-techniek commercieel beschikbaar worden. Aangezien er nog flink doorontwikkeld wordt aan HSPA, verwachten we dat LTE nog even op zich zal laten wachten in de mobiel-internetmarkt.

Bron: Earth Times

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters