Ericsson laat 'HSPA+'-netwerk met een snelheid van 56Mbps zien

Ericsson heeft het voor elkaar gekregen om een ‘HSPA+’-verbinding met een snelheid van 56Mbps op te zetten, die het bedrijf op de CTIA die vandaag van start gaat in Las Vegas zal laten zien. Dit is een nieuw wereldrecord voor deze technologie en het laat zien dat LTE voorlopig nog niet aan de orde is.

Ericsson logo

Volgens velen zal LTE op termijn de nieuwe technologie worden voor mobiele dataverbindingen, maar als het aan Ericsson ligt, gaat de huidige HSPA-technologie nog gewoon een aantal jaren mee. De maximale snelheid ligt nu nog op 7,2Mbps, snellere technieken zijn al hevig in ontwikkeling. Op het Mobile World Congress in Barcalona liet Ericsson een ‘HSPA+’-verbinding met een snelheid van 42Mbps zien die eind dit jaar commercieel de markt moet halen, nu gaat het merk nog een stapje. Op de CTIA Wireless-beurs die vandaag van start zal gaan in Las Vegas zal Ericsson een nieuw wereldrecord vestigen met HSPA+ met een piek-snelheid van 56Mbps. Ericsson zal op de beurs een modem laten zien dat deze snelheid zal halen, maar ook voor telefoons komt deze techniek in zicht.

De snelheid van 56Mbps wordt behaald door een combinatie van de HSPA ‘multi-carrier’-technologie met ‘multiple-input-multiple-output’, ofwel MIMO. Door MIMO wordt de efficiëntie vergroot en worden hogere pieksnelheden mogelijk, waar de multiple-carrier-techniek de netwerkcapaciteit weet te vergroten. Er wordt nu nog aan de technieken gewerkt, maar ergens in 2010 moet deze nieuwe ‘HSPA+’-techniek commercieel beschikbaar worden. Aangezien er nog flink doorontwikkeld wordt aan HSPA, verwachten we dat LTE nog even op zich zal laten wachten in de mobiel-internetmarkt.

Bron: Earth Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters