Ericsson plaatst design zendmast

Het netwerkbedrijf Ericsson heeft een design zendmast ontworpen en geplaatst in Stockholm. De mast is geproduceerd om weerstand van omwonenden en gemeenten tegen bestaande en nog te plaatsen zendmasten te verminderen.

design zendmast

De nieuw ontwikkelde design zendmasten hebben meer functies dan alleen maar het verzenden van informatie. Ze kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden als reclamezuil. Om dit mogelijk te maken hebben de ontwikkelaars ervoor gezorgd dat de verlichting en de kleuren op de mast kunnen worden aangepast aan het soort reclame. Ook zou het mogelijk zijn om een lcd-scherm in de zuil te plaatsen waardoor informatie op die manier kan worden doorgegeven aan voorbijgangers.

Het bedrijf heeft de zuil ontworpen omdat het steeds moeilijker wordt om een zendmast te plaatsen in stedelijk gebied of in bijvoorbeeld nieuwbouwwijken. Dit komt doordat mensen uit de buurt waar de mast geplaatst gaat worden hier vaak tegen protesteren en doordat gemeentes niet zomaar meer een bouwvergunning afgeven voor een zendmast. De zuil is tot nu toe alleen nog maar geplaatst in de hoofdstad van Zweden, wanneer deze ook in Nederland te bewonderen zal zijn is nog niet bekend.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters