Ericsson start rechtszaak tegen Apple in Nederland

Ericsson klaagde Apple al aan in de Verenigde Staten, maar dat doet het bedrijf nu ook in Nederland. Het Zweedse bedrijf wil meer geld vangen voor de patenten van Ericsson die Apple voor de iPhone gebruikt.

ST-Ericsson

Apple gebruikt in totaal technieken van 41 patenten van Ericsson in de iPhone. In januari liep de licentieovereenkomst tussen Apple en Ericsson af. Sindsdien onderhandelen de twee bedrijven over een nieuwe overeenkomst, maar deze zouden zijn stuk gelopen omdat Apple vindt dat Ericsson teveel geld vraagt.

Ericsson is van mening dat Apple op basis van de prijs van de iPhone moet blijven betalen. De Amerikaanse fabrikant stelt daar tegen over dat de prijs van zijn smartphones vooral wordt bepaald door het marketingsucces van Apple. Daarnaast speelt het ontwerp, het scherm en het besturingssysteem – iOS – een grote rol in het succes van de iPhone, meent de fabrikant uit het Amerikaanse Cupertino.

Apple stelt dat het eerlijker is dat het bedrag voor de licenties wordt gebaseerd op de prijs van de processor die Apple gebruikt. De patenten van Ericsson hebben alleen met de chipset namelijk iets te maken, en niet met andere onderdelen van de smartphone.

Genoeg stof tot onderhandelen dus, maar de twee partijen komen er dus niet uit. Daarom is er in de Verenigde Staten dus al een rechtszaak, maar komt er nu ook in Nederland een zaak. Daarnaast gaan de twee bedrijven het ook in Duitsland en Groot-Brittannië in de rechtszaal proberen uit te vechten. De enige winnaars lijken de juridische teams te zijn.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters