Ericsson start rechtszaak tegen Apple in Nederland

Ericsson klaagde Apple al aan in de Verenigde Staten, maar dat doet het bedrijf nu ook in Nederland. Het Zweedse bedrijf wil meer geld vangen voor de patenten van Ericsson die Apple voor de iPhone gebruikt.

ST-Ericsson

Apple gebruikt in totaal technieken van 41 patenten van Ericsson in de iPhone. In januari liep de licentieovereenkomst tussen Apple en Ericsson af. Sindsdien onderhandelen de twee bedrijven over een nieuwe overeenkomst, maar deze zouden zijn stuk gelopen omdat Apple vindt dat Ericsson teveel geld vraagt.

Ericsson is van mening dat Apple op basis van de prijs van de iPhone moet blijven betalen. De Amerikaanse fabrikant stelt daar tegen over dat de prijs van zijn smartphones vooral wordt bepaald door het marketingsucces van Apple. Daarnaast speelt het ontwerp, het scherm en het besturingssysteem – iOS – een grote rol in het succes van de iPhone, meent de fabrikant uit het Amerikaanse Cupertino.

Apple stelt dat het eerlijker is dat het bedrag voor de licenties wordt gebaseerd op de prijs van de processor die Apple gebruikt. De patenten van Ericsson hebben alleen met de chipset namelijk iets te maken, en niet met andere onderdelen van de smartphone.

Genoeg stof tot onderhandelen dus, maar de twee partijen komen er dus niet uit. Daarom is er in de Verenigde Staten dus al een rechtszaak, maar komt er nu ook in Nederland een zaak. Daarnaast gaan de twee bedrijven het ook in Duitsland en Groot-Brittannië in de rechtszaal proberen uit te vechten. De enige winnaars lijken de juridische teams te zijn.

Bron: NOS

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters