Ericsson ziet heil voor HSDPA in 2,6 GHz-band

Op het Broadband World Forum Europe heeft Ericsson bekend gemaakt dat ze het HSDPA signaal ook gaan uitzenden op de 2,6 GHz-band. Hiermee zijn er grote schaalvoordelen voor telecomoperators.

Volgens Ericsson is de ondersteuning voor de 2,6 GHz-frequentie het gevolg van een groeiende vraag naar meer mogelijkheden voor mobiel breedband.

“Hsdpa wordt al toegepast op verschillende frequenties, waaronder 850, 1700, 1800, 1900 en 2100MHz, en de toepassing in de 900MHz-frequentie start ook spoedig. Het ondersteunen van de 2,6GHz-frequentie zorgt dat de schaalvoordelen van hsdpa ook beschikbaar komen voor operators met 2,6GHz-licenties.”

In Nederland wordt de 2,6GHz-frequentie in januari geveild. Regelmatig wordt naar deze band verwezen in combinatie met Wimax maar de frequentie kan ook gebruikt worden om de snelheid of de dekking van hsdpa te verbeteren. De Opta en de NMa hebben begin augustus de overheid geadviseerd geen marktpartijen uit te sluiten bij de veiling waardoor de kavels ook interessant zijn voor de hsdpa-aanbieders in Nederland. Ericsson verwacht in het tweede deel van 2008 apparatuur met hsdpa-ondersteuning in de 2,6GHz-frequentie gereed te hebben.

dataverbindingeninnl

 

Via: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via