Erik Hoving: “HSPA zal komende vijf jaar belangrijkste mobiele datadrager zijn”

Eergisteren hield KPN samen met ZTE een persconferentie over een samenwerking voor LTE-tests. Hoewel de persconferentie zelf alleen over de Belgische en Duitse markt ging, liet Erik Hoving, CTO van KPN Mobile International, ook voor onze markt wat interessante feiten los.

Erik Hoving MWC

De belangrijkste informatie voor ons die Hoving te delen had, was dat HSPA in de komende vijf jaar in de landen waar KPN actief is de belangrijkste drager zal zijn voor mobiele data. Terwijl Amerika, Zweden en Denemarken al volop bezig zijn met de stap naar LTE, zullen wij dus nog een tijdje achterblijven met de huidige HSDPA- en HSUPA-verbindingen. Daarvan gaat de snelheid nog wel om hoog, een upgrade die veel netwerken ook daadwerkelijk aan het doorvoeren zijn.

Maar KPN gaat dus wel op korte termijn tests doen met LTE in het buitenland. Dat is volgens Hoving vooral om klaar te staan voor de toekomst, omdat er een reële kans is dat de vraag naar data harder zal groeien dan verwacht. En daar gaat het volgens Hoving ook vooral om: de vraag naar data. LTE is volgens hem veel minder een kwestie van een snelheidsupdate, maar vooral nuttig om de capaciteit sterk uit te breiden. Hij betwijfelde dan ook of de nieuwe techniek in een heel land uitgerold zal worden als hij op de markt komt. Voor de Duitse markt, waar KPN actief is als E-Plus, noemde hij locaties als Berlijn, Hamburg en Hannover waar LTE wellicht uitgerold zal worden omdat daar de vraag soms gigantisch is en de huidige netwerkcapaciteit niet toereikend. “Mobiele telefonie is een kwestie van bereik, mobiele data een kwestie van capaciteit,” aldus Hoving.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters