‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’

Bloomberg meldde vandaag dat Essential Products Inc., het ooit zo veelbelovende bedrijf achter de Essential Phone, wellicht te koop staat. Verschillende bronnen beweren dat Essential de ontwikkeling van een nieuwe smartphone heeft gecanceld, en dat er adviseurs zijn ingehuurd om potentiële kopers te vinden.

Staat Essential te koop?

Naar verluidt is er al een bedrijf dat interesse heeft getoond in een overname. Volgens Bloomberg gaat het om een complete verkoop, inclusief alle hardware en patenten. Andy Rubin, oprichter van Essential en de vader van Android, reageerde vervolgens op Twitter op de geruchten. Zonder de verkoop te bevestigen (of te ontkennen).

Essential Phone Andy Rubin
De Essential Phone

Rubin bevestigt dat zijn bedrijf altijd verschillende producten in ontwikkeling heeft. Essential is volgens hem niet bang om producten te cancelen, zodat de focus op de grotere hits kan blijven. Daarmee is het zeer waarschijnlijk dat het klopt dat de opvolger van de Essential Phone is gecanceld.

Essential Phone

Dat lijkt echter niet het einde van het vrij jonge bedrijf te betekenen. Rubin meldt namelijk in dezelfde tweet dat zijn bedrijf druk bezig is met toekomstige en game-changing producten, zowel op het gebied van smarthome als smartphones. De kans is dus groot dat we zeer binnenkort alsnog kennis gaan maken met een nieuwe Android smartphone.

Wat precies gerucht zal blijven, en wat klopt, gaan we de komende maanden ontdekken. Hoe dan ook is het duidelijk dat het allesbehalve goed gaat met Essential. Het ambitieuze bedrijf maakte vorig jaar zijn debuut in een ogenschijnlijk reeds verzadigde markt. Met een grote naam als Andy Rubin en flink wat kapitaal had Essential echter zeker een kans.

De Essential Phone werd zomer vorig jaar uitgebracht. Je zou kunnen stellen dat het de eerste (Android) smartphone met een notch was, maar het flinke prijskaartje nekte het succes. Naar verluidt zijn er 150.000 exemplaren verkocht, in totaal. Niet verkeerd voor een nieuw bedrijf, maar nou ook niet bepaald het game-changing succes waar men op hoopte. Ondertussen staat de smarthome-hub van het bedrijf al een jaar op coming soon. Wordt vervolgd!

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters