Dit kan de iPhone 8 leren van Rubin’s Essential Phone

Het kan je vast niet ontgaan zijn dat er een nieuwe speler is in de smartphone wereld. De Essential Phone van Android oprichter Andy Rubin zou het moeten opnemen tegen premium toestellen zoals de Samsung Galaxy S8 en de iPhone 8. En hoewel het toestel absoluut verfrissend en indrukwekkend is, zijn er toch een paar dingen die net iets anders hadden gemogen.

Selfie camera neemt hap uit display

Wat meteen opvalt aan de voorkant van het toestel is dat de camera een behoorlijk stuk van het display in beslag neemt. De lens is niet zoals bij veel andere toestellen helemaal verwerkt in de bovenste rand. Wanneer je dus naar een film kijkt of een spelletje speelt, ontbreekt er steeds een stukje van het beeld.

Essential Phone

Essential Phone met ongelijke randen

Het zou dus fijner geweest zijn als de rand boven het display iets groter was geweest, zodat de camera lens er helemaal in zou passen. Hoewel dit natuurlijk wel het display een stukje kleiner zou maken, zou het display in ieder geval recht afgesneden worden. In dat geval zouden de rand boven en onder het display ook gelijk zijn en de Essential Phone symmetrisch maken. Zoals het nu staat is het sowieso raar dat er aan de onderkant een rand zit, aangezien er geen fysieke homeknop of vingerafdrukscanner zit. Er zullen waarschijnlijk andere sensoren zitten, welke een rand noodzakelijk maakte.

Essential Phone

Rare pinnen aan de achterkant

Als we verder gaan naar de achterkant van de smartphone, zien we naast de dual camera setup twee vreemde pinnen. Deze zijn helaas nodig voor de 360 graden camera en voor draadloos opladen. Ook hier hadden we  liever een wat meer elegante oplossing gezien.

Essential Phone Andy Rubin

Vingerafdrukscanner aan de achterkant

Net zoals de Galaxy S8 heeft ook de Essential Phone de vingerafdrukscanner aan de achterkant geplaatst. En ook bij de Essential Phone is dit een vreemde en onhandige plaats voor de sensor. Het liefst hadden we deze aan de voorkant gezien, geïntegreerd in het display.

Leer hiervan iPhone 8

Over een paar maanden is het zover en zal de iPhone 8 eindelijk gelanceerd worden. Het is één van de laatste premium toestellen die dit jaar wordt uitgebracht. Apple zou dus kunnen leren van de fouten van al uitgebrachte toestellen.

Bij de iPhone 8 willen we dus geen hap uit het display zien. Volgens de geruchten zou de camera aan de voorkant bij de iPhone ook kleiner zijn. Ook de asymmetrische randen zien we liever niet bij de nieuwe iPhone. Verder zijn er hier en daar berichten opgedoken, welke stelden dat ook de iPhone 8 de vingerafdrukscanner aan de achterkant zou krijgen.

Apple iPhone 8

Hopelijk lukt het Apple nog wel om deze aan de voorkant te verwerken. Als laatste zouden volgens sommige bronnen ook pinnen aan de achterkant komen, zoals de smart connector bij de iPad. Hopelijk houdt Apple het bij de iPad en laat hij de iPhone 8 met rust.

Hoewel je zou verwachten dat Apple op het moment met man en macht werkt aan de iPhone 8, lijkt het bedrijf nog tijd te hebben voor ludieke acties. Onlangs doken er acht video’s op, waarin Apple de aanval op Android inzet. “Mensen worden van iPhones blijkbaar gelukkiger”.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters