Oprichter Android komt dinsdag met Essential smartphone: dit weten we al

Het lijkt erop dat Andy Rubin, de vader van Android, op dinsdag zijn eigen high-end smartphone gaat onthullen. Wat weten we al over de ambitieuze plannen van zijn bedrijf Essential?

Andy Rubin: de oprichter van Android

Voormalig Googler en vader van Android Andy Rubin komt binennkort met een eigen smartphone. Het gaat om een high-end toestel waarmee Rubin direct de strijd aan wil gaan met de iPhone, Pixel en Galaxy S8.

Andy Rubin Essential

De smartphone wordt ontwikkeld door het nieuwe bedrijf van Andy Rubin, Essential. Er kwam een paar maanden geleden al een teaser voorbij op Twitter. De afbeelding toonde ontzettend dunne schermranden en leek te bevestigen dat het toestel op Android draait.

Het wordt interessant om te zien wat Rubin met de software gaat doen. Draait de high-end smartphone op stock Android, of gaat hij het besturingssysteem juist flink aanpassen? De verwachtingen zijn hooggespannen. We hebben het hier immers over een van de bedenkers van Android.

Essential smartphone komt op 30 mei

Allemaal leuk en aardig, maar wanneer kunnen we het high-end toestel verwachten? We hebben nu waarschijnlijk een antwoord op die vraag. De eerste tweet van Essential luidde gisteren: “Er komt iets groots op 30 mei.” Het vlaggenschip wordt dus waarschijnlijk aankomende dinsdag onthuld!

Qua design kun je dus zeer dunne schermranden verwachten. Het scherm is niet gebogen, dus denk bijvoorbeeld aan de LG G6. Het toestel wordt waarschijnlijk op een bepaalde manier modulair. Kan Essential slagen waar LG met de LG G5 faalde? Google’s Eric Schmidt is in ieder geval zeer enthousiast, zo liet hij onlangs op Twitter weten.

Laten we nog even de verwachte specificaties van de eerste Essential smartphone doornemen. Het toestel heeft waarschijnlijk een 5.5-inch scherm met een opvallende resolutie van 1312 x 2560. De smartphone wordt aangedreven door de Snapdragon 835. Dat is dezelfde chipset die je ook in de Galaxy S8 en HTC U11 vindt.

Aan de achterkant van Andy Rubin’s smartphone zit een 12MP camera, terwijl selfies met een 8MP camera genomen kunnen worden. Al met al een interessant pakketje! We zijn vooral benieuwd naar de toekomstplannen van Essential. Hoe willen ze zich gaan onderscheiden van de concurrentie?

Bron: @Essential

 

 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters