EU-landen geven 5G-frequentie in 2020 vrij

Het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie hebben een akkoord gesloten over het gebruik van de 700 MHz-frequentie voor 5G-netwerken. De EU-landen hebben met elkaar afgesproken dat de frequentieband medio 2020 vrijgegeven is voor 5G-netwerken.

‘Acht keer zoveel internetverkeer in 2020 als nu’

5GDat laat de Europese Commissie weten op zijn website. De Commissie verwacht dat het internetgebruik de komende jaren in een bliksemtempo zal stijgen. De verwachting van de EC is dat er in 2020 acht keer zoveel internetverkeer zal zijn als nu.

De 700 MHz-frequentie wordt nu nog gebruikt voor digitale televisie en draadloze microfoons. Het is de bedoeling dat de lidstaten de frequentieband vanaf 30 juni 2020 volledig vrijgemaakt hebben voor 5G-netwerken. Daarbij houdt de Commissie wel een slag om de arm. Lidstaten die kunnen aantonen dat zij een uitzondering verdienen, krijgen namelijk tot 30 juni 2022 de tijd.

Sub-700 MHz-band

De sub-700 MHz-band, die reikt van 470 tot 694 MHz, mogen de EU-lidstaten in ieder geval tot 2030 gebruiken voor ether-televisie. Wel mogen zij alvast gaan experimenteren met andere gebruiken, als daar binnen het frequentiebereik ruimte voor is. De Europese landen moeten 30 juni 2018 elk hun plannen voor het vrijgeven van de 5G-band presenteren.

‘Volledige 5G-dekking in 2025’

Eerder dit jaar sprak de Europese Commissie al de wens uit om in 2025 volledige 5G-dekking in Europa te hebben. Onder meer publieke instellingen, scholen en bedrijven moeten dan beschikken over een verbinding met een snelheid van minstens 1 Gbit/s. Huishoudens moeten tegen 2025 de beschikking hebben over een snelheid van minstens 100 Mbit/s.

Bron: Europese Commissie via NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters