EU besluit dat bellen en sms’en in het buitenland goedkoper wordt

Het Europese Parlement heeft besloten dat de hoge prijzen voor bellen in het buitenland omlaag moeten, per 1 juli wordt dan ook een maximaal tarief ingesteld voor bellen en sms’en in het buitenland, waaraan providers zich moeten houden.

europese parlement

Het voorstel dat op maandag 2 maart is aangenomen door het parlement, is aangenomen nadat duidelijk bleek dat de prijzen voor mobiel bellen en sms’en in het buitenland niet vanzelf gingen dalen door invloed van bijvoorbeeld marktwerking. Omdat het parlement ook inziet dat de prijzen toch nog niet naar beneden gaan in de toekomst heeft het besloten dat er eisen gesteld moeten worden aan de prijzen voor mobiel bellen in het buitenland, dit vooral om de Europese consument te beschermen. De hoge kosten van het mobiel bellen in het buitenland komen tot stand doordat providers hoge groothandelprijzen aan elkaar berekenen voor het gebruiken van elkaars netwerk.

De PvdA laat weten dat per 1 juli 2009 de gesprekskosten voor bellen in het buitenland moeten dalen tot 34 cent per minuut en de kosten van een sms’je tot 11 cent per bericht. PvdA-Europarlemtariër Jan Cremers zegt dat de prijsverlagingen die nu bepaald zijn slechts een begin vormen van het kelderen van de prijzen voor mobiel bellen in en naar het buitenland.

Het voorstel dat is aangenomen omvat niet alleen afspraken over prijzen voor mobiel bellen of sms’en in het buitenland maar ook over mobiel dataverkeer in een ander land
De klant moet ook een mogelijkheid krijgen om een maximaal te besteden bedrag per maand aan te geven bij de provider, waar deze zich dan ook aan dient te houden.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters