EU-commissie wil mobieltjes op scholen verbieden

Een invloedrijke beleidscommissie van de EU schrijft in een aanbeveling voor de Europese Commissie dat er een verbod moet komen op mobiele telefoons in scholen. Naar mobiele telefoons moet net zo worden gekeken als naar asbest en tabak, meent de commissie.

kankertelefoon

Het gebruik van mobiele telefoons zou gezondheidsrisico’s voor de jeugd met zich meebrengen, die vergelijkbaar zijn met die van asbest, gelode benzine en tabak. Om een gezondheidscrisis als gevolg van het gebruik van mobieltjes te voorkomen, moet het gebruik op zijn minst sterk worden gelimiteerd in scholen, en liefst helemaal verboden.

De onderzoekscommissie is tot deze conclusie gekomen na een aantal vergaderingen met vertegenwoordigers van de telecomindustrie en gezondheidsorganisaties. Het rapport is niet bindend, maar kan wel van grote invloed zijn op toekomstige wetten die de Europese Commissie gaat uitvaardigen.

Het rapport vermeldt dat de telecomindustrie ‘alle redelijke maatregelen moet nemen om de blootstelling aan elektromagnetische velden te verminderen’, en dat vooral bij kinderen.

Het rapport meldt ook dat er een voorlichtingscampagne moet komen om uit te leggen wat de potentiële gevaren zijn op de langere termijn voor het menselijk lichaam, speciaal bij kinderen, tieners en jongvolwassenen.

Een verbod op alle mobiele telefoons en WiFi-systemen in klassen en scholen wordt aanbevolen. Dat doen ook sommige regionale overheden in de EU, evenals medische beroepsverenigingen en actiegroepen.

Voorts wordt aanbevolen om nader onderzoek te doen naar draadloze technologieën die minder straling veroorzaken. Met zo’n onderzoek is de telecomindustrie overigens al bezig.

In het rapport wordt beaamd dat er nog lang geen wetenschappelijke bewijzen zijn voor gezondheidsproblemen door mobiele telefoons, en er wordt een Franse telecomlobbyist geciteerd die volgens het rapport ‘geïrriteerde en emotionele verklaringen’ aflegt over de Franse mobiele telefonie, die de aantijgingen weerspreekt.

Toch menen de onderzoekers dat er voldoende bewijzen zijn voor potentiële schadelijke effecten van de elektromagnetische velden die het mobiele telefoonverkeer veroorzaken. Effecten die de fauna, flora en de menselijke gezondheid aantasten.

Het rapport gaat vooral over mobiele telefonie, maar behandelt ook elektromagnetische stralingen van alle kunstmatige bronnen, zoals ook hoogspanningskabels, magnetrons enzovoorts.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. erha -

  Niet alleen de mens, maar ook de natuur wordt ziek vanwege de invloeden van elektromagnetische straling.
  Wat veroorzaakt elektromagnetische straling:
  GSM-masten (2G, 3G/UMTS, 4G/LTE),
  GSM's, DRAADLOOS internet
  (WiFi/WLAN, WiMax) en 'hotspots',
  DRAADLOZE DECT-telefoons/babyfoons enz…

  Bovendien de Gsm-straling roeit bijenvolken uit.

  Einstein;
  Als er geen bijen meer zijn, de mensheid na 4 of 5 jaar ook zal sterven.

  Bijen en straling…De Feiten

  Bron http://WWW.NIBURU.NL De ene na de andere bijenkolonie verdwijnt op mysterieuze wijze, als gevolg van Colony Collapse Disorder (CCD). Wetenschappers hebben al tientallen oorzaken bedacht, maar geen enkele bleek een sluitende of afdoende verklaring te geven. De aanwijzingen worden steeds sterker dat de straling door het gebruik van mobiele telefoons er iets mee te maken heeft. Een onderzoek van de Landau Universeit heeft immers aangetoond dat bijen niet naar hun korf terugwillen als er mobiele telefoons in de buurt zijn.

  Onderstaande artikelen geven aan dat imkers een duidelijk verband zien met de gsm-straling en hun bezorgdheid over de gevolgen hiervan wordt steeds duidelijker. Via de beleidsmedewerker Patrick van Lunteren van de SP hebben wij deze belangrijke informatie nu ook bij het Tweede Kamerlid Remi Poppe weten te krijgen.

  Intussen hebben wij ook luchtmonsters van de gesproeide stoffen aan de SP aangeboden en wachten nu af of men in Den Haag verder op onderzoek uitgaat. Bij monde van P. van Lunteren is ons verzekerd dat de SP alles in het werk zal stellen om de bijensterfte op de agenda te krijgen.

  Wij hopen dat de politiek dit oppakt… met eerlijkheid, verantwoordelijkheid en directe actie kunnen de dames en heren in Den Haag hun imago bij de burger misschien nog enigszins redden.

  Uit het AD: Imkers wanhopig om verdwijnen bijen

  De geheimzinnige verdwijnziekte houdt hevig huis onder de Nederlandse bijen. Een bijenhouder uit het Limburgse Overloon mist 60.000 insecten. Een Haarlemse imker is plotsklaps driekwart van zijn bijen kwijt. En in Drenthe klagen bijenhouders over verliezen tot 29 procent. „Ze zijn gewoon weg,” zegt bijenhouder Jan van der Vorst uit Overloon. „De ene dag waren ze er nog, de andere dag niet meer.”

  De bekende imker Henk Meulenbelt uit Nieuwleusen was vorig jaar de klos: hij verloor 150 van zijn 180 volken, naar schatting ten minste 300.000 bijen. Hij heeft net nog een rondje gebeld met imkers in Drenthe. Dat leverde verscheidene meldingen op. Onder meer van een imker die 29 procent van zijn bijen mist. „Hij heeft geen enkel idee waar ze zijn gebleven. Ik zit al ruim vijftig jaar in de bijen, dus ik weet er wel iets van, maar hier heeft niemand een antwoord op. En je weet echt niet wat je meemaakt, als het je overkomt: de tranen springen je in de ogen.”

  Verklaringen voor het verschijnsel lopen uiteen. Het zou komen door de straling van gsm-masten, door de opwarming van de aarde, of door de ziekte vuilbroed. Zowel in de Verenigde Staten als in Wageningen wordt onderzocht wat de reden kan zijn. Amerikaanse wetenschappers denken nu aan een afbraak in het immuunsysteem, waardoor de insecten wegvliegen. Maar ze weten niet waar die afbraak vandaan komt. Een wintersterfte van tien procent is normaal.

  Bron:AD.nl

  Dagblad van het Noorden: Massale bijensterfte baart imkers zorgen

  RIJSWIJK – Boomkwekers in het westen van het land vrezen grote problemen door massale bijensterfte. De bijen hebben de winter nauwelijks kunnen overleven. Honderdduizenden beestjes zijn gestorven. De bestuiving van fruitbomen wordt normaal gesproken door de bijen gedaan. Maar geen bijen betekent geen bestuiving en dus ook geen appels, peren en rode bessen.

  Bron:Dvhn.nl

  NOS Headlines:

  ALARM!!! Dit bericht stond vandaag in de telegraaf. Is helemaal offtopic, maar GEACHTE REDACTIE, waarom plaatsen jullie dit onderwerp niet? In Amerika en Europa is een massale bijensterfte aan de gang en wetenschappers zijn hard op zoek naar de oorzaak. Genetisch gemanipuleerde gewassen, of dit: (Einstein zei dat als er geen bijen meer zijn, de mensheid na 4 of 5 jaar ook zal sterven, immers, dan kunnen er geen gewassen meer bestuift worden)

  GSM roeit bij uit

  De mysterieuze terugloop van de bijenpopulatie valt volgens onderzoekers mogelijk te verklaren door de opkomst van de mobiele telefoon. De biologische radar van bijen raakt verstoord. Dat schrijven twee Engelse kranten. Ze baseren zich daarbij op verschillende onderzoeken aan de Duitse Landau Universiteit en een studie van de Amerikaanse overheid.

  In Duitsland, Engeland, Amerika en ook in ons eigen land loopt het aantal bijen stevig terug. Deze teruggang valt niet alleen te verklaren door ziektes. De opwarming van de aarde en luchtvervuiling werden al eerder geopperd, maar een eerste proef met mobiele telefoons in Duitsland bood verontrustende resultaten, zo schrijven de Daily Mail en The Independent. Bijen weigerden terug te keren naar hun bijenkorf zo gauw er mobiele telefoons omheen werden geplaatst. Het zou verklaren waarom sommige nesten ineens leeglopen en het bijenvolk gedesoriënteerd naar een wisse dood vliegt.

  De gevolgen hiervan zijn enorm, aangezien bijen in belangrijke mate bijdrage aan bevruchting van voedselgewassen en het instandhouden van het ecosysteem. Albert Einstein berekende zelfs eens dat de mens zonder bijen maar vier jaar te leven had, aldus de Engelse verslagen. De kranten schrijven verder dat eerder onderzoek in Duitsland ook al uitwees dat de bijen hinder ondervinden van hoogspanningskabels. Over de hele wereld zijn inmiddels vele honderden bijenkorven om onbekende reden abrupt verlaten. In Amerika gaat het om het verlies van zestig tot zeventig procent van de commerciële bijenpopulatie.

  Bron:NOS(c)Telegraaf

  R.Hoekenga

 2. Arjen Witzel -

  Geachte lezers,

  Bij deze de nieuwste wetenschappelijke resultaten die ik u zoals gewoonlijk
  niet wil onthouden.

  Radio golven van een mobile telefoon zorgen voor verhoogde hersenen activiteiten.
  Deze testen zijn gedaan met 47 gezonde personen.
  Zie de resultaten in deze video: http://www.youtube.com/v/v5yolh_KJHM

  Alles wat leeft werkt elektrochemisch:

  Voor de digitale communicatie ( voor 1997) methode waren radio golven nog niet zo schadelijk voor ons. (thermische effecten van teveel radio golven wel)
  Wegens de digitale technieken. (de computer)
  Kwamen ze er achter dat men de draag-golf kan in/uitschakelen. (pulseren)

  En door dit in en uitschakelen kan men in het gedeelte van inschakelen het zend vermogen hoger maken. (betere overdracht)
  Men komt namelijk door het pulseren veel minder snel aan het thermische effect waarbij er warmte ontstaat. (zoals de magnetron)
  Hier een beknopte uitleg hoe dat nu werkt, radio signalen van toen en nu.
  http://87.239.97.116/modulatie

  De blootstelling limiet die nu wordt gebruikt gaat ook alleen maar over een thermische effect.
  Dat is in 1998 samengesteld door Motorola, Nokia, Sony Ericson, Siemens, US Airforce, US Navy, US Army, BellAir, Alcatel-Lucent. IEEE, ICNIRP.
  Toen deze club onder begeleiding van Michel Repacholi stond welke op een stoel zat bij de wereld gezondheid organisatie. WHO. Zie onderstaande video:
  http://www.youtube.com/user/arjunus#g/c/5EE496B359AECDEF

  En thermische effecten omdat men toen niets wist van andere effecten. (die er al wel waren maar mondjes maat)
  En begrijpelijk zo gunstig mogelijk om deze nieuwe techniek door te kunnen laten gaan.
  Je gaat het uiteraard voor jezelf (zie samenstelling hierboven) niet moeilijker maken dat het al is.

  Nu is er een onderzoek gedaan door George Carlo en betaald door Motorola (28miljard dollar) omdat de eerste vrouw er achter kwam een hersens tumor opgelopen had door haar mobile telefoon gebruik. En Motorola dit niet heeft kunnen ontkennen)
  Dat was in Californië : http://www.youtube.com/user/arjunus#p/u/130/QxtI_Z8RVVE

  Nu komen elke dag helaas nieuwe gevallen van hersentumoren aan het licht.
  Hier ziet u er een paar daarvan:
  http://www.youtube.com/watch?v=9e–_AEZUNY
  http://www.youtube.com/watch?v=v-cOVJoni4w
  http://www.youtube.com/watch?v=EcheM2oJ5Bo
  http://www.youtube.com/watch?v=c_OUBddyvuA
  http://www.youtube.com/watch?v=69YO3HMgYE4
  http://www.youtube.com/watch?v=5-RoPviswbw
  http://www.stop-radiation.com/main.php

  Na 1998 heeft de draadloze industrie ook opvallend veel systemen ontworpen om niet zo snel meer tot aan zo een proces te doen geraken.
  Een paar opvallende voorbeelden hiervan:
  bv: Antenne-convenant bevat een artikel wat omschrijft 'Dat gezondheid geen reden mag zijn voor het ontbinden van een contract' voor diegene die zendmasten heeft toegelaten op hun eigendommen.
  En later merken dat deze zendmasten gezondheidsklachten veroorzaken: Slapeloosheid, vermoeidheid, hartritmestoornis, depressies, kanker, enz.

  En nog één is : voor 1998 stond er ook niet in gebruiksaanwijzingen:
  'Het toestel gebruikt u veilig bij: Normaal gebruik, en op een afstand van minimaal 1,5cm van uw hoofd.' Nu wel.
  Terwijl de telefoons van voor 1998 veel meer vermogen uitzonden dan de huidige.
  nm. Nu maximaal 3Watt. Toen tot wel 8Watt.

  En uit het onderzoek geleid door George Carlo in opdracht van Motorola is gebleken dat de toontjes die u wel eens hoort als u een mobile telefoon houd bij een audioapparaat. Overigens zijn deze toontjes bij UMTS niet meer te horen en klinkt als ruis.
  Dat deze toontjes sterk lijken op ons eigen communicatie van onze lichaam cellen.

  http://www.hetprobleem.ontheweb.nl Zie en hoor hier George Carlo over zijn onderzoek.
  En vergeleken met de zeer zwakke lichaam communicatie deze overheersende constante toontjes de cel communicatie verstoord. Hierdoor raakt ons systeem van slag.
  En aangezien wij mens daar geen directe controle over hebben en dus niet in staat zijn tegen onze cellen te vertellen 'rustig nou maar, er is niks aan de hand'
  raakt een uniek immuunsysteem in de war.

  In deze uit 6 delen bestaande uitzending van BRT ziet u precies wat hiermee wordt bedoeld:
  http://www.youtube.com/user/arjunus#g/c/8D312DDFE385E23B

  De variatie van gezondheidsklachten is ook bij iedereen anders, omdat het vanuit de cel ontstaat.
  En daarom dat wat bij de persoon zwak is het eerste naar boven komt.
  En menselijk lichaam ruimt kanker cellen op, daar is het tot op zekere hoogte toe in staat.
  Alleen nu ontstaan er in de mensen die hier veel aan worden blootgesteld wel erg veel kanker cellen.
  En raakt het lichaam uit zijn balans.
  Deze kanker cellen ontstaan door DNA breuken. Men beweerd dat alleen ioniserende straling dit kan veroorzaken, maar dat is onjuist.
  Deze pulserende radio golven kunnen dat ook.
  Dat is ook de reden dan je nu om je heen explosies aan kanker gevallen ziet komen. En leeftijd daarbij speelt in dit geval geen rol.

  Wij EHS mensen kunnen op dit moment niets anders doen dan ervoor zorgen dat deze gepulste radio golven niet doordringen tot in ons lichaam.
  En zo dus geen kans krijgen het bovenstaande te veroorzaken.
  Om een goede indruk te krijgen wat wij meemaken en moeten doen om door het leven te gaan ziet u in deze reportage van de BRT: http://www.youtube.com/user/arjunus#p/c/10FC99092DF43668/0/x3B2wJn94dI

  Maar vinden wij het zeer treurig voor al die mensen die met de zelfde gezondheidsproblemen tobben. En van hun artsen die daar mee bezig zijn zonder resultaat er niet achter komen wat hen zo ziek maakt.

  Het medische systeem vanwege het protocollen systeem vaalt hierbij voor 100%.
  En gaan er daardoor heel veel onnodige slachtoffers vallen.
  Een bijkomstigheid is wel dat het goed is voor de gezondheid van de farmaceutische industrie.

  Dat beschermen van ons lichaam lukt ons EHS érs aardig.
  Wel is het zeer onlogische omdat er grondwetten bestaat met daarin een recht:
  Artikel 10: 'Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer.'
  Artikel 11: 'Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam.'
  En het Europees Parlement bepleit gelukkig al voorzorg elektromagnetische velden, erkent elektro-overgevoeligheid. Nu de uitvoering ervan nog.
  http://www.stopumts.nl/doc.php/Berichten Internationaal/3522

  Maar hoe we het ook doen je dat niet voor elkaar krijgt om dit recht te krijgen.
  Men lapt deze gewoon aan hun laars.
  En ondanks dat er elke dag nieuwe onderzoeksresultaten komen die schrikbarend zijn. http://87.239.97.116/actiegroepzendmasten/webroot/bewijs

  En de WHO zou moeten ingrijpen om de mensen te beschermen maar gaan daartegen gewoon door.
  En is een levens gevaarlijk spel die voor slachtoffers niet meer terug te draaien is.
  De draadloze industrie houden dit met slimme omkoping zolang mogelijk van zich af.

  Personen die nu menen geen last ervan te hebben zullen nog op de koffie komen.
  Mobiletelefoon gebruikers die nu zich afvragen “krijg ik ook een hersentumor?”,
  Kunnen beter zich afvragen “Waarneer krijg ik mijn hersen tumor?”

  Want, als men na een lichamelijk onderzoek te horen krijgt dat kanker zich manifesteert
  in het lichaam is het al te laat.

  Mensen die in nieuwe woningen wonen hebben geluk wat betreft de radiogolven van buiten hun woning.
  Dat komt door de isolatie materialen met daarin aluminiumfolie.
  En door de HR++ thermopeen beglazing die bedoeld is voor het zonlicht tegen te houden.
  Maar houd ook 98% van de radiogolven buiten de deur.
  Mensen in gezamenlijke flats met vloerverwarming hebben geen last van de draadloze apparaten
  van beneden en boven buren.

  Echter zijn deze bovenstaande bewoners wel aan de beurt als zei zelf alles draadloos gebruiken in hun woning.
  De radio golven kunnen er moeilijk uit en kaatsen als pingpong ballen heen en weer in hun woning.
  Burgers worden op de mogelijkheden van gezondheids effecten dom gehouden.
  En slachtoffers die er in middels na jaren zijn achter gekomen voor de gek gehouden.

  Draadloos is niet het enigste wat onze gezondheid drastisch kan verslechteren.
  Het gebruik van elektriciteit gaat ook uit de hand lopen wegens de storende signalen
  die vandaag de dag op onze spanning aanwezig is.
  Om een voorbeeld te nemen. Een snoer onder je bed die je niet eens gebruikt en waar
  Alleen de spanning op staat omdat deze in een stopcontact zit, kan veel spanning
  op je lichaam veroorzaken. Wat je rust belemmerd.

  De gezondheidsraad die ons ervoor (onwetende) zouden moeten beschermen is besmet.
  Daar zitten mensen zoals Gert Brussaard die een eigen bedrijf hebben http://www.radicom.nl welke
  KPN,Vodofone,T-Mobile als Klanten hebben, en vollop in de communicatie techniek werkt.
  En advies geven aan de regering via een afdeling van dit bedrijf welke PATO heet (2006).
  Je gaat uiteraard je eigen handel niet verpesten.

  Als Slot:
  De Gezondheidsraad Nederland:
  Wij EHS personen zien deze beweging als EHS persoon inmiddels zo:

  Dat zijn mensen die aan een weg staan die ophoud eindigend in een ravijn.
  En staan aan het einde daarvan met hun rug naar de afgrond automobilisten
  te verkondigen, gerust door te rijden. Want er is door hun niets ernstigs gevonden aan deze weg.
  Echter eenmaal langs deze beweging op hun deskundig advies door gereden te zijn en al naar beneden stortend. Lees je op hun rug geschreven:

  Ik heb u zojuist wel verteld dat er niets aan de hand is met deze weg, maar u moet altijd
  Uw eigen verantwoordelijkheid gebruiken en dus zelf goed opletten.
  Ze kijken niet eens om naar al die automobilisten die stuk voor stuk naar beneden kletteren!

  Zie en luister naar een door mij gegeven interview.
  Wat is er aan de hand, Hoe kan dat nou, Wie zijn er verandwoordelijk, Waarom gaat het maar door,
  Wat kan je er zelf aan doen, Probeer het zelf maar eens.
  http://www.youtube.com/user/arjunus#p/c/0D76805CB68BBFF8/0/8-AiWGFKi4M

  Vriendelijke groeten Arjen Witzel
  Mijn Emailadres: info@arjenwitzel.nl

 3. W Somhorst -

  Aleen geld lijkt nog te tellen in deze wereld.
  Laten we met zijn allen vooral zo verder gaan
  met de draadloze techniek, waarvan de gevolgen
  voor de toekomst niet bekend zijn.

  W Somhorst

 4. BAWA -

  Kunstmatig opgewekte gepulste elektromagnetische straling stopt niet automatisch bij aankomst van het menselijk vel lezen wij op stopumts.nl

  Laat geen generatie Europeanen verloren gaan !!!!

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters