EU gaat geen extra belasting heffen op smartphones

In december kwam de Europese Commissie met het voorstel om extra invoer belasting te gaan heffen op telefoons met functies zoals GPS en DVB-H. Verschillende Lidstaten in de EU waren tegen, omdat dit de prijs van smartphones zou laten stijgen met ongeveer 3,7% t/m 14%.

Europese Unie

Het plan is door veel Lidstaten van de hand gewezen omdat het invloed zou hebben op bijna alle smartphones, omdat Nokia en Sony Ericsson zijn toestellen niet laat maken in Europa zelf. Vooral de Scandinavische landen waren fel tegen het voorstel van de Europese Commissie omdat deze landen huisvesting bieden aan telecomfabrikanten.

De Europese Commissie deed het voorstel om extra invoerbelasting te heffen omdat je voor losse GPS apparatuur ook 3,7 % extra invoer rechten betaald bovenop de gebruikelijke belasting en waarom dan niet voor een smartphones die GPS als extra functie bevatten. Het zelfde argument gaat op voor telefoons die een DVB-H bezitten omdat voor losse tv’s 14 % extra invoerrechten betaald moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. wakker -

    Aan de ene kant klopt de EU zich op de borst als beschermer van de consument, door een verlaging van roaming tarieven af te dwingen. Maar wel deze onzinnige heffingen in stand houden of zelfs verder uitbreiden. Kan iemand de logika hiervan inzien?

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters