EU gaat geen extra belasting heffen op smartphones

In december kwam de Europese Commissie met het voorstel om extra invoer belasting te gaan heffen op telefoons met functies zoals GPS en DVB-H. Verschillende Lidstaten in de EU waren tegen, omdat dit de prijs van smartphones zou laten stijgen met ongeveer 3,7% t/m 14%.

Europese Unie

Het plan is door veel Lidstaten van de hand gewezen omdat het invloed zou hebben op bijna alle smartphones, omdat Nokia en Sony Ericsson zijn toestellen niet laat maken in Europa zelf. Vooral de Scandinavische landen waren fel tegen het voorstel van de Europese Commissie omdat deze landen huisvesting bieden aan telecomfabrikanten.

De Europese Commissie deed het voorstel om extra invoerbelasting te heffen omdat je voor losse GPS apparatuur ook 3,7 % extra invoer rechten betaald bovenop de gebruikelijke belasting en waarom dan niet voor een smartphones die GPS als extra functie bevatten. Het zelfde argument gaat op voor telefoons die een DVB-H bezitten omdat voor losse tv’s 14 % extra invoerrechten betaald moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. wakker -

    Aan de ene kant klopt de EU zich op de borst als beschermer van de consument, door een verlaging van roaming tarieven af te dwingen. Maar wel deze onzinnige heffingen in stand houden of zelfs verder uitbreiden. Kan iemand de logika hiervan inzien?

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters