EU gaat geen extra belasting heffen op smartphones

In december kwam de Europese Commissie met het voorstel om extra invoer belasting te gaan heffen op telefoons met functies zoals GPS en DVB-H. Verschillende Lidstaten in de EU waren tegen, omdat dit de prijs van smartphones zou laten stijgen met ongeveer 3,7% t/m 14%.

Europese Unie

Het plan is door veel Lidstaten van de hand gewezen omdat het invloed zou hebben op bijna alle smartphones, omdat Nokia en Sony Ericsson zijn toestellen niet laat maken in Europa zelf. Vooral de Scandinavische landen waren fel tegen het voorstel van de Europese Commissie omdat deze landen huisvesting bieden aan telecomfabrikanten.

De Europese Commissie deed het voorstel om extra invoerbelasting te heffen omdat je voor losse GPS apparatuur ook 3,7 % extra invoer rechten betaald bovenop de gebruikelijke belasting en waarom dan niet voor een smartphones die GPS als extra functie bevatten. Het zelfde argument gaat op voor telefoons die een DVB-H bezitten omdat voor losse tv’s 14 % extra invoerrechten betaald moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. wakker -

    Aan de ene kant klopt de EU zich op de borst als beschermer van de consument, door een verlaging van roaming tarieven af te dwingen. Maar wel deze onzinnige heffingen in stand houden of zelfs verder uitbreiden. Kan iemand de logika hiervan inzien?

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters