EU laat klachten tegen Qualcomm vallen

De klachten die tegen chipfabrikant Qualcomm ingediend zijn worden niet langer onderzocht door de EU. Nadat Ericsson de eerder ingediende klacht had laten vallen vond de EU het niet langer zinvol om een onderzoek in stand te houden.

Qualcomm logo

Al vanaf 2007 is er onderzoek gaande naar de praktijken van Qualcomm met betrekking tot bepaalde WCDMA-patenten die het bedrijf bezit. Een aantal verschillende bedrijven, waaronder Ericsson hadden een anti-trustklacht ingediend bij de Europese Unie. Enkele van deze bedrijven lieten de klachten al eerder vallen na het maken van een overeenkomst met Qualcomm. Nu ook Ericsson de klachten heeft laten vallen na dialoog met de chipbakker, laat de EU de klachten in zijn geheel vallen. De Europese Commissie vindt een onderzoek niet langer zinvol na het laten vallen van de klachten door Ericsson. Qualcomm laat weten verheugd te zijn dat het onderzoek stopgezet wordt.

De patenten op de 3G-techniek welke Qualcomm bezit zorgt ervoor dat het bedrijf royalties kan vragen aan bedrijven die gebruik maken van WCDMA. Analisten hebben berekend dat dit de klant tot en met 2012 ongeveer 4,35 miljard Euro extra zal doen laten betalen. Qualcomm kreeg in juli al een anti-trustboete van de Koreaanse overheid, maar lijkt in Europa de dans te ontspringen.

Bron: Bloomberg

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters