EU laat klachten tegen Qualcomm vallen

De klachten die tegen chipfabrikant Qualcomm ingediend zijn worden niet langer onderzocht door de EU. Nadat Ericsson de eerder ingediende klacht had laten vallen vond de EU het niet langer zinvol om een onderzoek in stand te houden.

Qualcomm logo

Al vanaf 2007 is er onderzoek gaande naar de praktijken van Qualcomm met betrekking tot bepaalde WCDMA-patenten die het bedrijf bezit. Een aantal verschillende bedrijven, waaronder Ericsson hadden een anti-trustklacht ingediend bij de Europese Unie. Enkele van deze bedrijven lieten de klachten al eerder vallen na het maken van een overeenkomst met Qualcomm. Nu ook Ericsson de klachten heeft laten vallen na dialoog met de chipbakker, laat de EU de klachten in zijn geheel vallen. De Europese Commissie vindt een onderzoek niet langer zinvol na het laten vallen van de klachten door Ericsson. Qualcomm laat weten verheugd te zijn dat het onderzoek stopgezet wordt.

De patenten op de 3G-techniek welke Qualcomm bezit zorgt ervoor dat het bedrijf royalties kan vragen aan bedrijven die gebruik maken van WCDMA. Analisten hebben berekend dat dit de klant tot en met 2012 ongeveer 4,35 miljard Euro extra zal doen laten betalen. Qualcomm kreeg in juli al een anti-trustboete van de Koreaanse overheid, maar lijkt in Europa de dans te ontspringen.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters