EU: “Motorola maakt misbruik van haar eigen patenten”

De EU gaat naar alle waarschijnlijkheid Motorola op de vingers tikken omdat het haar eigen patenten onrechtmatig zou gebruiken tegen concurrenten. De EU meent dat Motorola hierdoor aan concurrentievervalsing doet.

Motorola X phone

De EU heeft bekend gemaakt dat er een voorlopig oordeel klaarligt om Motorola stevig op de vingers te tikken in Europa, zo meldt The New York Times. De EU is niet gediend van de manier waarop Motorola zijn essentiële patenten gebruikt om concurrenten aan te klagen, met als doel diens producten te blokkeren. Volgens de EU zouden bedrijven zoals Motorola zich meer moeten concentreren op innovatie en het ontwikkelen van nieuwe technieken, in plaats van met patenten schermen tegen concurrenten.

De uitspraak is het directe gevolg van een juridische strijd tussen Motorola en Apple in Duitsland. Motorola had daar Apple aangeklaagd met een aantal essentiële patenten en probeerde op deze manier de verkoop van iOS-apparaten te blokkeren. De rechtbank heeft geoordeeld dat de patenten van Motorola niet van toepassing zijn, maar desondanks is de EU er boos over dat Motorola deze belangrijke patenten inzet om een concurrent de voet dwars te zetten in een EU-land.

Motorola laat in een verklaring weten dat het bedrijf er alle vertrouwen in heeft dat de EU tot de conclusie zal gaan komen dat het bedrijf zich aan alle afspraken houdt. Overheden over de hele wereld hebben richtlijnen voor essentiële patenten opgesteld. Dergelijke patenten zijn dermate vergaand dat bedrijven zonder zulke patenten geen producten kunnen maken zonder ze te schenden. Daarom moeten bedrijven die dergelijke patenten bezitten, hun patenten tegen redelijke prijzen en voorwaarden aanbieden aan concurrenten om zo innovatie en marktwerking te bespoedigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters