EU onderzoekt Apple’s belastingdeal met Nederland

Nederland blijkt een belastingparadijs voor de grootste bedrijven ter wereld te zijn. De Europese Unie gaat de belastingdeal die Nederland met onder andere Apple heeft onderzoeken.

EU onderzoekt Apple’s belastingdeal met Nederland Apple

Tegenwoordig zoeken multinationals niet meer hun heil in belastingparadijsjes zoals Gibraltar of de Kaaiman Eilanden. Nee: Nederland is voordeliger. De EU gaat nu onderzoeken of de belastingdeals die de Nederlandse staat met onder andere Apple en Starbuck heeft afgesloten niet een illegale vorm van staatssteun zijn.

Dit schrijft persbureau AFP. In Nederland, Luxemburg en Ierland kunnen multinationals verliezen boeken, terwijl hun winsten ergens anders geboekt worden. Joaquin Almunia, Eurocommissaris voor concurrentie, is daar niet blij mee.

“Het is belangrijk dat grote multinationals de belasting betalen die ze horen te betalen”, zegt hij. “Met de huidige wetgeving voor staatssteun mogen landen geen maatregelen nemen waardoor bepaalde bedrijven minder belasting hoeven te betalen dan andere firma’s.”

Starbucks heeft al toegegeven dat het dankzij de gunstige belastingdeal met Nederland 485 miljoen euro aan belasting heeft ontdoken in Groot-Brittannië.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters