EU pakt ringtonesites aan

Ringtonediensten zoals Jamba, je ziet er dagelijks reclames van voorbij komen. Na een groot aantal klachten is de EU in 2008 begonnen met het onderzoeken van deze websites. Nu meldt de EU dat 70% van de Europese overtredingen op dit gebied is opgelost.

Gratis SMS dienstSMS-diensten, we schreven er al een keer een uitgebreid artikel over. De problemen zijn nog steeds niet opgelost en er blijven klachten binnenstromen over dergelijke diensten. De EU heeft in 2008 besloten hier iets aan te gaan doen en begon in dat jaar met het onderzoeken van maar liefst 301 sites die sms-diensten en in het bijzonder ringtone-abonnementen aanboden, waarvan 35 in Nederland. De sites werden onderzocht op inbreuken op de EU-consumentenwetgeving en een groot aantal sites bleek inderdaad niet aan de regels te voldoen. In Nederland waren dat er 16, waarvan veel zich schuldig maakten aan het gratis aanbieden van ringtones, terwijl er een dure dienst aan vastzit.

De EU meldde afgelopen dinsdag in Brussel dat ongeveer 70% van de illegale sites is aangepakt. Door heel Europa leidde dat tot 54 sluitingen van websites en 159 bedrijven die hun website aanpasten. In Nederland zijn van de zestien gevallen van overtreding in ieder geval twaalf sites aangepakt en veranderd.

Bron: Nu.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters