EU pakt ringtonesites aan

Ringtonediensten zoals Jamba, je ziet er dagelijks reclames van voorbij komen. Na een groot aantal klachten is de EU in 2008 begonnen met het onderzoeken van deze websites. Nu meldt de EU dat 70% van de Europese overtredingen op dit gebied is opgelost.

Gratis SMS dienstSMS-diensten, we schreven er al een keer een uitgebreid artikel over. De problemen zijn nog steeds niet opgelost en er blijven klachten binnenstromen over dergelijke diensten. De EU heeft in 2008 besloten hier iets aan te gaan doen en begon in dat jaar met het onderzoeken van maar liefst 301 sites die sms-diensten en in het bijzonder ringtone-abonnementen aanboden, waarvan 35 in Nederland. De sites werden onderzocht op inbreuken op de EU-consumentenwetgeving en een groot aantal sites bleek inderdaad niet aan de regels te voldoen. In Nederland waren dat er 16, waarvan veel zich schuldig maakten aan het gratis aanbieden van ringtones, terwijl er een dure dienst aan vastzit.

De EU meldde afgelopen dinsdag in Brussel dat ongeveer 70% van de illegale sites is aangepakt. Door heel Europa leidde dat tot 54 sluitingen van websites en 159 bedrijven die hun website aanpasten. In Nederland zijn van de zestien gevallen van overtreding in ieder geval twaalf sites aangepakt en veranderd.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters